Blitz Ronde 1

Op vrijdag 2 juni stond de eerste ronde van de blitz op het programma. Yen en Tijs waren de grote favorieten om het tornooi te winnen maar Steven, Michaël, Glenn en Olivier zouden hen het vuur aan de schenen leggen.

In de eerste twee ronden waren er geen verrassingen. In de derde ronde stond dan onmiddellijk de topper tussen Yen en Tijs op het programma. In een spannend duel was het Yen die aan het langste eind trok en was Tijs op achtervolgen aangewezen. In de volgende ronde stond er opnieuw een topper op het programma. Deze keer moesten Michaël en Steven het tegen elkaar opnemen. Na blunders aan weerszijden was het Michaël die aan het langste eind trok en zo was hij samen met Yen leider. Dit bleef niet lang duren want in de volgende ronde verloor Michaël van Tijs. Halverwege het tornooi was Yen dus leider, met een punt voorsprong op Tijs, Steven en Michaël. Olivier en Glenn waren al teruggeslagen na nederlagen tegen Tijs en Michaël en een onderlinge remise.

In de achtste ronde werd er opnieuw een topper gespeeld. Deze keer moesten Yen en Steven het tegen elkaar opnemen. Yen trok hier aan het langste eind en zo volgde Steven al op twee punten. In de volgende ronde was dit ook het geval voor Michaël nadat hij verrassend verloor van Michel. Aan die stand veranderde er nog maar weinig, behalve dat Michaël onderweg nog een halfje liet liggen tegen Karel. In de laatste ronde zou de beslissing vallen. Daarin moesten Steven en Tijs het tegen elkaar opnemen en ook Yen en Michaël moesten elkaar bekampen. Al snel deelden Yen en Michaël de punten waardoor Yen zeker was van de eindoverwinning. In de andere topper won Steven van Tijs waardoor zij samen op de tweede plaats eindigden. Ze hadden anderhalf punt minder dan Yen.

Deze stand is meteen ook de eerste tussenstand in het algemene klassement.

De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 16 juni 2017.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël