Blitz Ronde 2

Op vrijdag 16 juni stond de tweede ronde van de blitz op het programma. Net zoals in de eerste ronde waren Yen en Tijs de grote favorieten om het tornooi te winnen. Maar net zoals in de eerste ronde beloofde de jeugd het hen moeilijk te maken. Zo waren Steven, Michael, Michaël en Thomas enkele gevaarlijke outsiders.

Nadat de favorieten de eerste ronde doorkwamen zonder kleerscheuren, stond in de tweede ronde al de topper tussen Yen en Tijs op het programma. Na een spannende strijd met kansen aan weerszijden, eindigde deze topper op een puntendeling. In de derde ronde moesten Yen en Tijs opnieuw een topper spelen. Yen moest het opnemen tegen Steven, terwijl Tijs Michael moest bekampen. Tijs deed wat hij moest doen maar Yen moest het onderspit delven tegen Steven. De toppers beleven elkaar in sneltempo opvolgen. In de vierde ronde moest Yen het opnemen tegen Thomas en namen Steven en Michael het tegen elkaar op. Steven trok in de topper der jeugdspelers aan het langste eind maar Yen beet alweer in het zand na geen al te beste partij. Ook Michaël verloor in deze ronde kostbare punten na een nederlaag tegen Michel. In de vijfde ronde moest Yen Michaël bekampen en Tijs nam het op tegen Thomas. Tijs won opnieuw zijn partij maar Yen beet voor de derde keer op een rij in het zand. Door deze nederlagen was hij nu al uitgeteld voor de eindzege. In de zesde ronde moest Tijs het opnemen tegen Michaël. Na een spectaculaire partij won Michaël. Nog waren de toppers nog niet van de baan voor Tijs want in de zevende ronde moest hij het opnemen tegen de ongeslagen leider Steven. Na een spannende partij trok Tijs aan het langste eind. Zo was, halverwege het tornooi, Steven de leider met een half puntje voorsprong op Tijs en een punt op Michaël.

Na de pauze werd Michaël al snel uitgeschakeld voor de titel. Eerst verloor hij van Michael en de ronde daarna verloor hij de topper van Steven. Ook Tijs verloor nog een half puntje waardoor Steven een punt voorsprong had met nog vier ronden te spelen. In deze resterende vier ronden liet de top drie niets meer liggen. Zo wint Steven het tornooi met een punt voorsprong op Tijs en drie punten op Michaël en Yen, die nog een mooie comeback maakte.

In het algemeen klassement wordt Steven leider. Hij heeft een punt voorsprong op Tijs. Yen vervolledigt de top drie en heeft anderhalf punt minder dan Steven.

De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 23 juni 2017.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël