Clubkampioenschap Ronde 10

Op vrijdag 27 januari stond de tiende ronde van het clubkampioenschap op het programma. In de open reeksen viel deze ronde samen met de laatste ronde van de voorrondes. In de open reeks 1 kroonde Danny zich tot kampioen nadat hij remise speelde in zijn partij tegen Stefaan. Voor de tweede plaats is er nog geen uitsluitsel. Serge won zijn partij van Luca en springt zo over Guido naar de tweede plaats. Guido zijn partij was echter uitgesteld. Indien hij deze inhaalpartij wint dan wordt Guido tweede.

In de open reeks 2 kroont Luc zich tot kampioen nadat hij zijn partij tegen Daniel won. De andere partijen werden uitgesteld maar Cedric kan op de tweede plaats niet meer bijgebeend worden door zijn concurrenten.

Nu gaat de kampioen van elke open reeks de tweede van de andere open reeks bekampen in een dubbele confrontatie. De winnaars van deze partijen promoveren naar de ruuners up maar spelen onderling nog een dubbele confronatie met als inzet de titel. Ook de verliezers zullen elkaar bekampen met de derde plaats als inzet. De partijen zien er als volgt uit :

Vercruyce Danny - Lequy Cedric
Vandevelde Luc - Masset Serge/Podevijn Guido

Voor de overige plaatsen wordt een gelijkaardig systeem gehanteerd.

In de Masters is de topper tussen Yen en Benjamin op remise geëindigd. Tijs profiteerde optimaal van deze puntendeling. Hij won zijn partij van Hekuran en beent zo Yen bij op de tweede plaats op slechts een half puntje van leider Benjamin. Ook de partij tussen Thomas en Igor eindigde op remise waardoor Thomas vierde blijft.

In de promotiereeks werden er slechts twee partijen gespeeld. Leider Glenn raakte niet verder dan remise tegen een stugge André. Ook de partij tussen Brian en Tom eindigde op remise. Zo blijft Glenn leider. Hij heeft een punt voorsprong op Michaël. Brian is derde maar hij volgt al op twee punten.

In de runners up heeft Patrick voor het eerst dit seizoen kunnen winnen. Hij toonde zich de betere van Roel. Zo nadert hij tot op een punt van Roel. Patrick heeft nog anderhalf punt minder dan Wim, die zesde staat. Wim speelde remise tegen leider Karel. De concurrenten van Karel konden echter niet profiteren van het puntenverlies van Karel. Luc kwam ook niet verder dan remise tegen Theo. Ook de partij tussen de nummers drie en vier, respectievelijk Jeffrey en Oleg, eindigde onbeslist. Zo blijft Karel leider. Hij heeft een half puntje meer dan Luc. De derde plaats wordt gedeeld door drie spelers. Deze zijn Jeffrey, Oleg en Theo maar zij volgen al op 2,5 punten van Karel.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2017 Olivia & Michaël