Clubkampioenschap Ronde 11

Op vrijdag 16 april stond de elfde ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de Masters is Yen alleen leider geworden. Hij won zijn partij tegen Thomas, terwijl medeleider Ruben al vrij snel de punten deelde met Hendrik. Ook de derde in de stand Tijs liet punten liggen. Hij raakte niet verder dan remise tegen Michaël. Zo is Yen dus de nieuwe leider. Hij heeft een half puntje meer dan Ruben en een punt meer dan Tijs, die derde is in de stand. Onderaan het klassement heeft Michaël Thomas terug bijgebeend op de vijfde plaats.

In de Open reeks liet leider Stefaan een belangrijk halfje liggen. Hij raakte niet verder dan remise tegen Serge, ook al stond Stefaan gewonnen. Achtervolger Erik profiteerde optimaal van het puntenverlies van Stefaan door zijn partij te winnen tegen Kathleen. Zo nadert Erik tot op een half puntje van Stefaan en Erik heeft nog een partij te goed. De topper tussen Luca en Gaitan was uitgesteld maar de winnaar van dit duel nadert ook tot op een half punt van Stefaan. Tot slot was Benny bye.

In de Promotiereeks gebeurde er aan de top van het klassement niet veel. De topper tussen Olivier en Joachim eindigde al snel in remise. Ook de partij tussen Tom, de derde in de stand, en Karel eindigde vrij snel in remise. Zo blijft Joachim leider met anderhalf punt meer dan Olivier en Tom. Wim springt over Luc Pierloot naar de vierde plaats na een mooie winst tegen Hekuran.

In de Runners-up deed leider Dimitri een goede zaak. Hij kwam dan wel niet verder dan remise tegen Roel, die eigenlijk veel beter stond. Zijn dichtste concurrenten, Guido en Joran, verloren echter allebei hun partij. Guido verloor van Oleg, terwijl Joran dan weer verloor van Luc. Een verrassende uitslag want Joran leek lange tijd beter te staan. Zo is Patrick nu tweede geworden nadat hij zijn partij tegen Cedric winnend wist af te sluiten. Dimitri blijft dus leider. Hij heef nu al anderhalf punt voorsprong op Patrick en Luc. Guido, Joran en Roel volgen op twee punten.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël