Clubkampioenschap Ronde 11

Op vrijdag 10 februari stond de elfde ronde van het clubkampioenschap op het programma. In deze ronde start de finale in de Open reeks. De winnaars van beide open reeksen spelen een dubbele wedstrijd tegen de tweede van de andere open reeks. De winnaars van deze duels promoveren dan naar de runners up. De partij tussen Luc en Guido werd uitgesteld. De andere partij ging tussen Danny en Cedric. Het werd een duel op het scherp van de snee. Danny bouwde een mooie aanval op maar zag de winnende variant niet. Hij won wel twee pionnen waarmee Danny in een toreneindspel terecht kwam. Opnieuw leek de stelling makkelijk te winnen maar opnieuw zag Danny de winst niet. Cedric profiteerde hiervan om zijn laatste pion te offeren. Zo bleef Danny over met een f- en dubbele h-pion. Deze stelling was theoretisch remise en Cedric slaagde er ook in om de stelling remise te houden. Zo zal de beslissing volgende week moeten vallen in de terugmatch.

Gaitan, Kathleen en Luca zullen in een round robin strijden voor de plaatsen 3,4 en 5. In deze ronde was Gaitan bye. In de partij tussen Kathleen en Luca trok Luca aan het langste eind. Zo staan Gaitan en Luca samen aan de leiding.

Stefaan, Bjorn en Benny zullen in een round robin strijden voor de plaatsen 7, 8 en 9. Bjorn was bye in deze ronde en is daarmee de eerste leider want de partij tussen Stefaan en Benny was uitgesteld.

In de Masters is er een hergroepering aan de top van het klassement. De partij van leider Benjamin was uitgesteld. Tijs profiteerde daar optimaal van door Joachim te verslaan. Yen kon dan weer niet winnen. Hij speelde een ietswat zoutloze partij tegen Igor en moest tevreden zijn met een puntendeling. Daardoor staan Benjmin, Yen en Tijs nu samen aan de leiding. Het belooft een spannende ontknoping te worden!

In de promotiereeks werd enkel de partij tussen Olivier en Michaël gespeeld. Deze eindigde al snel in een remise. Hierdoor blijft Michaël op de tweede plaats staan met een half puntje minder dan leider Glenn. Olivier blijft dan weer vierde met slechts een half puntje minder dan Brian die op de derde plaats staat.

In de runners up is Patrick bezig aan operatie redding. Hij versloeg Oleg met wat meeval. Oleg had namelijk in de opening al moeten winnen. Maar dankzij deze overwinning beent Patrick Roel bij op de voorlaatste plaats. Beide hebben nu een punt minder dan Oleg en Jeffrey. De partij tussen Wim en Theo eindigde op een remise waardoor ze respectievelijk derde en vierde worden.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2017 Olivia & Michaël