Clubkampioenschap Ronde 12

Op vrijdag 23 februari stond de twaalfde ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de Masters heeft Yen een grote stap gezet richting titel. Dit deed hij door de topper tegen Ruben te winnen. Deze topper kende wisselende kansen maar in de tijdsnood blunderde Ruben een stuk. Door deze nederlaag zakt Ruben naar de derde plaats op anderhalf punt van Yen. Tijs is nu de tweede geworden nadat hij een eindspel met een pion meer relatief gemakkelijk won van Thomas. Tijs heeft nu een punt minder dan Yen maar wel al een partij meer gespeeld.

In de Promotiereeks heeft Joachim een grote stap richting titel gezet. Hij deed dit door zijn aanval in de partij tegen Wim mooi af te ronden. Zijn dichtste achtervolgers Olivier en Tom raakten beiden niet verder dan remise. Olivier deelde de punten met Luc, terwijl Tom dan weer de punten deelde met Hekuran. Zo heeft Joachim nu al twee punten voorsprong op Olivier en Tom. Met nog twee partijen te gaan, heeft Joachim de titel voor het grijpen.

In de Runners up heeft Luc leider Dimitri bijgebeend nadat Dimitri niet kwam opdagen voor zijn duel. Zo staan Dimitri en Luc nu samen aan de leiding. Ze hebben een half puntje meer dan Joran en Roel. Joran won namelijk zijn partij van Patrick nadat hij een paard blunderde. Roel versloeg dan wee Oleg na een knappe partij. Onderaan het klassement heeft Cedric zijn partij tegen Guido gewonnen. Helaas blijft hij de rode lantaarn. Ook de andere uitslagen vielen wat tegen voor Cedric waardoor hij nog steeds anderhalf achterstand heeft op de veilige zesde plaats. Met nog twee partijen te gaan lijkt dit een moeilijke opdracht te worden. Ook Guido deed een slechte zaak met zijn nederlaag. Hij zakt terug naar de zevende plaats. Hij heeft een half puntje minder dan Oleg die zesde is.

In de Open reeks heeft Erik Stefaan bijgebeend aan de top van het klassement. Erik deed dit door de topper tegen Luca te winnen, terwijl Stefaan zelf niet verder geraakte dan remise tegen Gaitan. Zo staan Erik en Stefaan samen aan de leiding. Ze hebben een punt meer dan Gaitan. Tot slot won Katlheen haar partij van Benny.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël