Clubkampioenschap Ronde 12

Op vrijdag 17 februari stond de twaalfde ronde van het clubkampioenschap op het programma. Daarin verloor Benjamin belangrijke punten tegen Joachim. Nadat Benjamin afruilde naar een eindspel met een pion meer, blunderde hij een kwaliteit. Joachim slaagde er daarna niet in om de partij te winnen en de spelers deelden dan maar de punten. Tijs profiteerde optimaal van de misstap van Benjamin. Hij versloeg Thomas en klimt zo naar de eerste plaats. Hij kan wel nog bijgebeend worden door Yen maar daarvoor moet hij zijn partij winnen tegen Hekuran. Tot slot won Ruben een scherpe partij tegen Igor. Dankzij deze overwinning neemt Ruben wat afstand van de degradatieplaatsen.

In de promotiereeks heeft Michaël leider Glenn bijgebeend. Glenn kwam niet verder dan remise tegen Olivier, terwijl Michaël zijn partij tegen Tom won nadat Tom blunderde in tijdsnood. Zo staan Glenn en Michaël samen aan de leiding. Ze hebben 2,5 punten voorsprong op Brian maar hij heeft een partij minder gespeeld.

In de runners up heeft Luc Karel bijgebeend aan de kop van het klassement. Luc won namelijk zijn partij tegen Patrick, terwijl Karel in een spectaculaire partij uiteindelijk de punten moest delen met Oleg nadat deze eeuwig schaak gaf. Tot slot won Theo zijn partij tegen Jeffrey die daardoor in de onderste regionen blijft vertoeven. Zo staan Karel en Luc nu samen aan de leiding. Theo is derde maar hij volgt al op anderhalf punt.

In de Open reeks is de finale bezig. In de strijd voor de promotie hebben Luc en Guido de punten gedeeld in hun eerste partij. Guido liet hier een unieke kans liggen om op voorsprong te komen want hij leek tot twee maal toe gewonnen te staan. Eerst nadat hij de zevende rij had bezet met zijn torens en in het eindspel had hij een pion meer in een lopereindspel waarbij de lopers op dezelfde kleur stonden. Maar Guido slaagde er dus niet in om te winnen.

In de B-reeks heeft Luca zich verzekerd van de vijfde plaats. Hij zette Gaitan namelijk mat in acht zetten! Daarmee heeft Luca het maximum van de punten en kan hij niet meer bijgebeend worden. Karhleen was bye.

In de C-reeks zullen Stefaan en Bjorn uitmaken wie de winnaar wordt in een rechtstreeks duel. Stefaan was deze ronde bye, terwijl Bjorn niet verder raakte dan remise tegen Benny. Zo staat Bjorn aan de leiding. Hij heeft een half puntje meer dan Stefaan.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2017 Olivia & Michaël