Clubkampioenschap Ronde 13

Op vrijdag 10 maart stond de dertiende ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In deze voorlaatste ronde stond de topper tussen Tijs en Yen op het programma. De inzet was de leidersplaats en een de poleposition voor de titel. Beide spelers moesten dus winnen en gebruikten zeer veel tijd om de partij op te bouwen. Ze gebruikten zelfs zo veel tijd dat ze na twintig zetten nog elk een minuut hadden. Dat betekende dus nog 20 zetten blitzen en daarin gebeurde er heel wat. Zo vergat Tijs om een stuk te winnen en mistte Yen waarschijnlijk een aanvallende combinatie. Uiteindelijk verloor Yen en stuk en toen de tijdsnood voorbij was had hij daar geen compensatie voor. Zo wint Tijs dus de topper en moet hij in zijn twee resterende partijen tegen Igor en Ruben nog 1,5 punten zien te halen om de nieuwe kampioen te worden. In diezelfde titelstrijd verloor Benjamin belangrijke punten. Hij raakte niet verder dan remise tegen Igor en mocht daar eigenlijk nog blij mee zijn. Zo is Tijs de leider met een punt voorsprong op Yen en Benjamin. De kampioen is hier dus nog niet gekend maar de degradanten wel. Joachim verloor het belangrijke duel tegen Thomas en kan zich daardoor niet meer redden. Ook Hekuran degradeert na een nederlaag tegen Ruben. Zo heeft Hekuran nog geen enkel punt gehaald dit seizoen!

In de promotiereeks is Glenn opnieuw alleen leider geworden. Hij deelde de punten met Tom, terwijl Michaël verloor van Brian. Doordat Brian nog twee partijen te goed heeft, zal hij zich nog mengen in de titeldebatten. Onderaan het klassement deed Joran een goede zaak door te winnen van André. Zo heeft hij de rode lantaarn door aan AndrĂ© en Willy, wiens partij was uitgesteld. Beide spelers hebben een half puntje minder dan Joran.

In de runners up heeft Karel Luc opnieuw bijgebeend aan de top van het klassement. Luc kwam niet in actie, terwijl Karel de punten deelde met Patrick. Voor Patrick was dit echter onvoldoende om zich te redden. Hij heeft weliswaar de rode lantaarn door aan Roel, die niet in actie kwam, maar hij kan de andere concurrenten niet meer inhalen. Met het oog op de degradatie deed Oleg een goede zaak. Hij speelde een knappe aanvallende partij tegen Theo, die hij ook mooi afrondde. Zo klimt Oleg naar een gedeelde vierde plaats en lijkt het degradatiespook verdreven.

In de finale van de Open reeks spelen Cedric en Luc nu nog een twee maal tegen elkaar met als inzet de titel! In de eerste partij trok Luc aan het langste eind. Volgende week moet Cedric dus winnen om nog kans te maken op de titel. In de strijd om de derde plaats spelen Guido en Danny ook twee maal tegen elkaar. In deze eerste partij trok Guido aan het langste eind en moet Danny dus volgende week winnen om nog kans te maken op de derde plaats.

In de open C-reeks won Stefaan zijn partij van Benny. Dankzij deze overwinning klimt hij naar de eerste plaats. Hij en Bjorn kunnen nu in een onderling duel uitmaken wie deze reeks wint.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2017 Olivia & Michaël