Clubkampioenschap Ronde 13

Op vrijdag 9 maart stond de dertiende en voorlaatste ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de promotiereeks is Joachim kampioen geworden. In zijn partij tegen Tom kwam Joachim niet verder dan remise. Maar dit bleek genoeg te zijn voor de titel want ook zijn dichtste achtervolger Olivier kwam niet verder dan remise tegen Wim. Zo heeft Joachim met nog één partij te spelen twee punten voorsprong op Tom en Olivier. Proficiat aan Joachim! In de laatste ronde mogen Tom en Olivier in een onderling duel uitmaken wie Joachim vergezelt naar de Masters. Onderaan het klassement is het doek gevallen voor Hekuran. Hij verloor zijn partij van Willy in het eindspel. Door deze nederlaag kan Hekuran zich niet meer redden. Willy kan zich wel nog redden maar daarvoor moet hij in zijn laatste drie partijen anderhalf punt goedmaken op Karel en Luc, die in een onderlinge partij de punten deelden.

In de Masters is Ruben terug naar de tweede plaats gesprongen. Hij won zijn partij van Glenn, al maakte Ruben het zichzelf nodeloos moeilijk, terwijl de topper tussen Yen en Tijs werd uitgesteld. Hendrik heeft mathematisch ook nog uitzicht op de titel na een winstpartij tegen Michaël. Ook Hendrik maakte het zich nodeloos moeilijk nadat Michaël blunderde in de opening. Zo zal er hier een spannende ontknoping volgen want maar liefst vier spelers komen nog in aanmerking voor de titel! Tot slot was Thomas bye.

In de Runners-up heeft Dimitri zijn leidersplaats heroverd. Dimitri won namelijk zijn partij tegen Patrick. In die partij liet Patrick al vrij snel zijn koning derokeren waardoor het aanvallen van Dimitri gemakkelijk ging. Joran die de huidige leider was kwam niet verder dan remise tegen Cedric. Oleg beent Luc bij op de derde plaats nadat hij de onderlinge partij won. Ook hier zal er een spannende ontknoping volgen want leider Dimitri heeft nu een half punt meer dan Joran en een punt meer dan Luc en Oleg. Onderaan het klassement moet Cedric zijn laatste partij winnen om zich nog te kunnen redden.

In de Open reeks won Luca de topper tegen leider Stefaan en klimt zo naar de tweede plaats. Erik profiteerde optimaal van het puntenverlies van leider Stefaan. Hij won zelf zijn partij tegen Benny en neemt zo de leidersplaats van Stefaan over. Hij heeft nu een punt voorsprong op Luca en Stefaan. Erik en Luca staan er echter iets beter voor want zij hebben nog een partij te goed. Tot slot was Gaitan bye.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël