Clubkampioenschap Ronde 14

Op vrijdag 24 maart stond de laatste ronde van het clubkampioenschap op het programma. In de promotiereeks is de beslissing gevallen over de promotie. Brian moest het in deze laatste ronde opnemen tegen Glenn en moest winnen om nog kans te maken op promotie. Brian nam dan ook risico‘s, weigerde zelfs remise maar ging uiteindelijk de boot in. Hierdoor kroont Glenn zich tot kampioen! Proficiat aan de kampioen! Door de nederlaag van Brian is ook Michaël zeker van promotie want hij kan niet meer bijgebeend worden. Onderaan het klassement heeft André de rode lantaarn opnieuw doorgegeven aan Joran. Joran kwam niet in actie, terwijl André de punten deelde met Olivier. André blijft wel op een degradatieplaats staan nadat ook Willy de punten deelde met Tom. Omdat er nog heel wat inhaalpartijen gespeeld moeten worden is Tom ook nog niet geheel zeker van een verlengd verblijf in de promotiereeks maar hij heeft zijn lot wel in eigen handen want hij moet nog tegen Joran spelen.

In de Masters is er nog geen beslissing gevallen. Tijs deelde de punten met Ruben waardoor hij nog bijgebeend kan worden door Benjamin, die nog twee partijen te goed heeft. Tijs moet zijn laatste partij dus winnen van Igor om kampioen te worden of hopen dat Benjamin geen twee op twee haalt tegen Ruben en Hekuran. Yen heeft Benjamin ondertussen bijgebeend op de tweede plaats nadat hij zijn partij won van Thomas. Onderaan het klassement was Joachim al zeker van degradatie maar hij kon niet in schoonheid afscheid nemen van de Masters. Hij verloor namelijk zijn partij van Igor.

In de runners up blijven Karel en Luc samen aan de leiding staan nadat ze beiden hun partij winnend konden afsluiten. Karel toonde zich beter dan Theo nadat deze na amper acht zetten een stuk blunderde. Luc won dan weer van Jeffrey. Door hun overwinning zijn Karel en Luc ook zeker van promotie. Proficiat aan beiden! Omdat ze beide nog een partij te goed hebben, kunnen ze onderling nog uitvechten wie de kampioen wordt. Onderaan het klassement was Patrick al zeker van degradatie en in zijn laatste partij deelde hij de punten met Wim.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2017 Olivia & Michaël