Clubkampioenschap Ronde 4

Op vrijdag 20 oktober stond de vierde ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de Open reeks behoudt Stefaan het maximum van de punten. Hij won namelijk zijn partij van Serge, die zijn dame blunderde. Zo heeft Stefaan een mooie vier op vier. Ook de jeugdspelers Luca en Gaitan moesten elkaar bekampen. Luca won deze partij nadat ook Gaitan zijn dame blunderde. Tot slot deelden Bjorn en Benny de punten. Zo blijft Stefaan leider met het maximum van de punten. Hij heeft een punt voorsprong op Luca en twee op Erik.

In de Masters is Yen alleen leider geworden. Hij won namelijk zijn partij tegen Thomas, al hielp hij wel in het gelijk lopereindspel. Medeleider Hendrik zijn partij was uitgesteld en daarvan profiteerde Benjamin op hem bij te benen. Benjamin won namelijk zijn partij van Glenn nadat deze al vrij snel blunderde. Zo is Yen alleen leider geworden. Hij heeft een punt voorsprong op Benjamin en Hendrik, die beide nog een partij te goed hebben.

In de promotiereeks moesten leiders Joachim en Olivier het tegen elkaar opnemen. Na een niet zo boeiende partij besloten de spelers om de punten te delen. Zo blijven ze samen aan de leiding staan. Tom noch Karel konden profiteren van de puntendeling van de leiders, want ze deelden onderling ook de punten waardoor ze,samen met Wim, op een half puntje blijven van de leiders. Onderaan het klassement zakt Willy naar de voorlaatste plaats nadat hij zijn partij tegen Luc verloor op tijd.

In de runners up won leider Dimitri zijn partij tegen Roel. De partij kende wel een vreemd verloop : eerst stond Dimitri gewonnen (hij had een stuk meer) maar hij liet Roel afruilen naar een eindspel dat eigenlijk remise moest zijn maar na een blunder van Roel won Dimitri alsnog de partij. Guido speelde een sterke partij tegen Oleg en zag dit ook beloond met een knappe overwinning. Tot slot kon Cedric de nul van de tabellen vegen. Hij deed dit door zijn partij tegen Patrick te winnen. Zo blijft Dimitri leider. Hij heeft momenteel een punt voorsprong op Guido en anderhalf op Luc, die nog een partij te goed heeft.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël