Clubkampioenschap Ronde 5

Op vrijdag 3 november stond de vijfde ronde van het clubkampioenschap op het programma. Daarin werd in de helft van de partijen het London System gespeeld. Helaas voor de witspelers leverde het niet zo veel punten op.

In de Masters speelde enkel Glenn de London. Hij beet echter in het zand tegen Hendrik, die een toreneindspel mooi uitspeelde. Daarmee beent Hendrik Yen bij aan de kop van het klassement, want Yen verloor zijn partij van Ruben. Yen kwam nochtans goed uit de opening maar tijdens het middenspel kreeg Ruben de betere kansen. Zo kon hij afruilen naar een gelijk loper eindspel met een pion meer. Een eindspel dat hij goed uitmelkte. Ook Benjamin staat mee aan de leiding. Hij won zijn partij van Michaël nadat deze al vrij snel blunderde. Tot slot deelden Thomas en Tijs de punten. Zij kwamen in een toreneindspel terecht dat uitmondde in de stelling van Philidor. Een stelling dat Thomas kende en zich dus verzekerde van het half punt. Zo staan Yen, Benjamin en Hendrik samen aan de leiding, maar deze laatste twee hebben nog een partij te goed. Ruben is vierde op amper een half punt van het leiderstrio.

In de promotiereeks waren twee partijen uitgesteld en in de andere twee partijen verscheen het London System op het bord. In de eerste partij had Tom het London System gespeeld tegen Hekuran. Hekuran nam echter het initiatief en lanceerde een aanval. Deze aanval was succesvol want hij won een kwaliteit. Daarna was het aan Tom om het initiatief over te nemen. Ook hij kende succes want hij won zijn kwaliteit terug en had zelfs een pion extra. Hierop weigerde Hekuran remise waarna hij het toreneindspel verloor. In de andere partij speelde Willy het London System tegen Karel. De partij kende een wisselend verloop maar eindigde uiteindelijk in remise. Zo staat Tom aan de leiding. Hij heeft een punt voorsprong op maar liefst vijf (!) spelers. Het belooft hier een spannend kampioenschap te worden!

In de runners up speelde Guido het London System tegen Cedric. Cedric behandelde deze opening echter niet goed want na de opening stond Guido al gewonnen. Hij zag echter het winnende loperoffer niet en beklaagde zich dat achteraf. Cedric kwam namelijk terug in de partij en toen hij de kans kreeg om het af te maken liet hij deze niet liggen. Dimitri profiteerde optimaal van de nederlaag van zijn achtervolger door de derde in de stand Luc te verslaan. Zo vergroot Dimitri zijn voorsprong op Guido tot twee punten. Onderaan het klassement stond de degradatietopper tussen Roel en Oleg op het programma . Roel speelde ook het London System maar na een spannende partij moest hij de duimen leggen. Zo blijft Roel de rode lantaarn en ziet hij zijn concurrenten verder weglopen.

In de Open reeks was het leider Stefaan die het London System speelde tegen Gaitan. Stefaan won deze partij nadat Gaitan in een mindere stelling blunderde. De topper tussen de tweede en de derde in de stand, Luca en Erik, werd gewonnen door Erik. Zo beent Erik Luca bij op de tweede plaats. Ook Serge is gedeeld tweede geworden nadat hij in een scherpe partij het London System van Bjorn wist te verslaan. Het trio volgt op twee punten van leider Stefaan die nog het maximum van de punten heeft. Tot slot stond ook het duel tussen Benny en Kathleen op het programma. Dit duel had als inzet de laatste plaats. Benny wist deze partij te winnen en zo blijft Kathleen puntenloos laatste.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël