Clubkampioenschap Ronde 9

Op vrijdag 13 januari stond de negende ronde van het clubkampioenschap op het programma. In de runners up stond de topper tussen Karel en Luc op het programma. Daarin trok Karel aan het langste eind. Dankzij deze overwinning beent Karel Luc bij aan de kop van het klassement. Ze hebben twee punten meer dan Oleg, die derde staat. Onderaan het klassement lijkt het lot van Patrick bezegeld. Hij verloor zijn partij van Jeffrey en ziet zijn degradatie concurrenten, Theo en Roel, verder weglopen nadat ze onderling de punten deelden. Zo blijft Patrick de rode lantaarn en heeft hij al twee punten minder dan een veilige plaats.

In de Masters is het nu duidelijk dat de titelstrijd zal gaan tussen Benjamin, Yen en Tijs. Op voorwaarde dat Tijs zijn inhaalpartij tegen Igor wint. Ruben had nog een waterkansje om zich nog te mengen in de titelstrijd maar nadat hij zijn partij verloor van Yen is dit waterkansje ook weg. Benjamin behoudt zijn koppositie nadat hij zijn partij won tegen Thomas, die de remise liet liggen. Benjamin heeft nu een half punt voorsprong op zijn dichtste achtervolger en dat is Yen. Tijs is derde en volgt op een punt. Het belooft hier een spannende ontknoping te worden!

In de promotiereeks moest de top vier het tegen elkaar opnemen. Het werd uiteindelijk een maar voor niets want de partijen, die tussen Glenn en Michaël en Olivier en Brian gingen, eindigden na een hevige strijd op remise. Zo blijft Michaël leider. Hij heeft een half puntje voorsprong op Glenn. Brian is derde maar volgt al op anderhalf punt.

In de Open reeks 1 verzekerde Danny zich van de eindronde die speelt voor de promotie. Hij won namelijk zijn partij van Serge, die hem daardoor niet meer kan bijhalen. Voor Serge wordt zelfs de twee plaats moeilijk. Hij moet zijn resterende partij winnen en hopen dat Guido zijn resterende twee partijen verliest. Tot slot deelden Bjorn en Luca de punten in hun onderlinge partij.

In de Open reeks 2 verzekerden Luc en Cedric zich van de eindronde die speelt voor de promotie. Luc won zijn partij van Kathleen en Cedric won zijn partij van Benny. Dankzij hun overwinningen kunnen ze niet meer bijgebeend worden. Ze kunnen nu onderling uitmaken wie de reeks wint. Tot slot won Gaitan zijn partij van Daniel.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2017 Olivia & Michaël