Interclub Ronde 10

Op zondag 26 maart stond de tiende ronde van de interclub op het programma. Daarin moest KOSK 1 het opnemen tegen Hoboken 1. Hoboken 1 was op de laatste drie borden duidelijk verzwakt en het logische gevolg was dan ook dat Hendrik en Stephane hun partijen wonnen. Ruben kwam niet verder dan remise en moest daar eigenlijk nog blij mee zijn. Toen ook Mehdi en Rabah hun partijen winnend konden afsluiten was de overwinning een feit. Tussendoor had Benjamin zijn partij verloren. Ook Dirk verloor nog zijn partij. Gert-Jan leek lange tijd gewonnen te staan in de torenfinale maar uiteindelijk moest hij toch vrede nemen met remise. Zo wint KOSK 1 dus met 5-3 van Hoboken 1. Door deze overwinning blijft KOSK 1 zevende staan en zijn ze zeker van het behoud.

KOSK 2 kreeg het bezoek van Artevelde 1, de laatste in de stand. Elogewijs was KOSK 2 veel sterker en dit liet zich ook voelen aan de borden. Michael, Erwin en Alex wonnen achtereenvolgens hun partijen waardoor het eerste matchpunt al binnen was. Daarna verloor Igor zijn partij maar Yen zorgde voor de overwinning door zijn partij te winnen. Daarna wilde Tijs ook nog winnen maar na een lange partij moest hij toch vrede nemen met remise. Zo wint KOSK 2 met 4,5-1,5 van Artevelde 1. Door deze overwinning klimt KOSK 2 naar de derde plaats en kunnen ze misschien nog vice-kampioen worden.

KOSK 3 kreeg het bezoek van Izegem. Een belangrijk duel met het oog op de tweede plaats. De confrontatie begon niet goed want Glenn verloor zijn partij nadat hij een verkeerd offer speelde. Gelukkig kon Steven de scheve situatie rechtzetten door zijn partij te winnen. Maar toen ook Rudy zijn partij verloor, kon de scheve situatie niet meer recht gezet worden. Tom kwam namelijk niet verder dan remise. Zo verliest KOSK 3 dus met 1,5-2,5 van Izegem. Door deze nederlaag blijft KOSK 3 derde.

KOSK 4 kreeg het bezoek van Aalter 2, de voorlaatste in de stand. Net omdat Aalter 2 zo laag stond hadden ze zich gevoelig versterkt. Frederik, Michaël en Thomas deelden de punten met hun tegenstander ondanks dat Frederik en Michaël een pion voorstonden. Die verzilveren bleek echter vrij moeilijk. Tot slot verloor Brian zijn partij nadat hij het grootste gedeelte van de partij beter tot gewonnen had gestaan. In de tijdsnoodfase blunder hij echter waardoor hij in een verloren toreneindspel terecht kwam. Zo verliest KOSK 4 dus met 1,5-2,5 van Aalter 2. Door deze nederlaag zakt KOSK 4 naar de zevende plaats maar ze zijn wel zeker van het behoud.

Tot slot moest KOSK 5 het opnemen tegen Izegem 2. Daarin bracht Dimitri KOSK 5 al snel op voorsprong. Helaas kwam KOSK 5 op achterstand nadat Bjorn en Benny hun partij hadden verloren. Het lot van de ploeg lag dus in handen van Luc. Luc speelde een prima partij en wist die ook winnen af te sluiten. Zo spelen KOSK 5 en Izegem 2 2-2 gelijk. Ondanks dit gelijk spel blijft KOSK 5 op de elfde plaats staan.

De volgende en laatste ronde gaat door op zondag 23 april 2017.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2017 Olivia & Michaël