Interclub Ronde 11

Op zondag 29 april stond de elfde en tevens laatste ronde van de interclub op het programma. De meeste ploegen hadden echter niets meer te winnen of te verliezen.

Enkel voor KOSK 4 stond er nog iets op het spel. Mits winst tegen het al veroordeelde Estaimpuis 2 kon KOSK 4 nog op het podium eindigen. De confrontatie begon goed nadat Brian zijn partij won nadat zijn tegenstander vrijwillig zijn koningsstelling had opengegooid. Op de andere borden zag het er iets minder rooskleurig uit. Thomas slaagde er echter in om een slechte stelling om te buigen in een zege door de vijandige dame in te sluiten. Daarna moest Frederik vrede nemen met remise nadat hij in tijdsnood de winnende zet niet zag. Tot slot was Michaël verzeild geraakt in een eindspel met twee pionnen minder. Gelukkig had hij een gedekte vrijpion. Dit samen met het feit dat zijn tegenstander nogal passief speelde, zorgde ervoor dat Michaël aan het langste eind trok. Zo wint KOSK 4 dus met 0,5 – 3,5 van Estaimpuis 2. De concurrenten voor de ereplaatsen KBSK 5 en LSV-Chesspirant 2 lieten allebei punten liggen. Ze speelde beiden 2 – 2 gelijk. Daardoor eindigt KOSK 4 op de derde plaats. Eigenlijk staan ze gedeeld tweede maar de bordpunten zijn in hun nadeel. Zo kan KOSK 4 terugblikken op een geslaagd seizoen!

KOSK 1 speelde hun laatste wedstrijd tegen The Belgian CC. Beide ploegen waren duidelijk verzwakt maar daar bleek KOSK 1 geen last van te hebben. Benjamin, Ruben, Dag, Steven en Tom wonnen hun partij, terwijl Gert Jan niet verder raakte dan remise. Helaas beten Rabah en Dirk in het zand. Zo wint KOSK 1 dus met 2,5 – 5,5 van The Belgian CC. Zo eindigt KOSK 1 op de vijfde plaats. Een knap resultaat gezien het slechte seizoensbegin!

KOSK 2 speelde hun laatste wedstrijd tegen kampioen Waregem 1. Waregem 1 was duidelijk sterker maar de KOSKers zetten hun beste beentje voor. Yen, Erwin en Olivier deelden de punten met hun tegenstander waarna Tijs KOSK 2 op voorsprong bracht. Helaas verloren Michael en Glenn hun partijen. Zo verliest KOSK 2 dus met 3,5 – 2,5 van Waregem 1. Daarmee eindigt KOSK 2 op de vierde plaats. Ook dit is een knap resultaat na een dramatisch seizoensbegin!

KOSK 3 moest zijn laatste wedstrijd spelen tegen Estaimpuis 1. Op papier was Estaimpuis veel sterker en dit liet zich ook voelen aan de borden. Rudy en Wim verloren hun partijen. Roel en Dimitri konden de scheven situatie niet meer rechtzetten. Ze kwamen niet verder dan remise. Een opvallend feit hierbij is dat Dimitri tot twee maal toe remise weigerde, terwijl zijn tegenstander ongeveer 350 elo punten meer had! Zo verliest KOSK 3 dus met 3 – 1 van Estaimpuis 1. Daarmee eindigt KOSK 3 op een knappe vijfde plaats!

Tot slot moest KOSK 5 het opnemen tegen Waregem 2. Deze confrontatie begon niet goed want KOSK 5 begon met een 1 – 0 achterstand nadat er geen vierde man gevonden werd. Luc, Cedric en Benny konden echter niet stunten. Ze verloren alle drie hun partij. Zo verliest KOSK 5 dus met 4 – 0 van Waregem 2. Daarmee eindigt KOSK 5 op de negende plaats.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël