Interclub Ronde 11

Op zondag 23 april stond de laatste ronde van de interclub op het programma. Daarin kon KOSK 2 vice-kampioen worden maar daarvoor moesten ze wel winnen van Aalter 1. Yen liet het werk over aan zijn ploeggenoten want na amper 10 zetten deelde hij de punten met zijn tegenstander. Daarna kwam KOSK 2 op voorsprong dankzij een overwinning van Igor maar die werd teniet gedaan door een nederlaag van Tijs. Daarna bracht Michael KOSK 2 opnieuw op voorsprong maar opnieuw kon KOSK 2 de voorsprong niet vasthouden want Erwin verloor zijn partij. Het lot van de ploeg lag dus in de handen van Glenn, die een toreneindspel met een pion meer tot een goed einde moest zien te brengen. Na een lange strijd slaagde Glenn daar ook in. Zo wint KOSK 2 dus met 2,5-3,5 van Aalter 1. Omdat Roeselare hun partij verloor is KOSK 2 vice-kampioen geworden!

Ook KOSK 3 behaalde een ere plaats. Zij waren al zeker van de derde plaats voor aanvang van het duel tegen Bredene 1. Op papier was Bredene 1 sterker maar KOSK 3 verdedigde zich taai. Tom en Karel hielden hun tegenstander op remise. Voor Rudy woog de tegenstand te sterk maar die nederlaag werd uitgewist door een overwinning van Dimitri. Zo eindigt dit duel dus op 2-2 en is KOSK 3 derde geworden!

KOSK 1 moest het opnemen tegen Wetteren 1. Dit duel begon zeer slecht want op laatste bord werd F. Orfait opgesteld. KOSK 1 stond dus al 0-1 achter nog voor het duel begonnen was. Hendrik kon die achterstand al vrij snel gelijk trekken. Daarna volgden remises van Benjamin, Ruben en Steven. Dirk kon een toreneindspel met een pion minder echter niet houden en zo moest Mehdi of Stephane nog proberen te winnen. Mehdi raakte niet verder dan remise maar Stephane wist zijn partij nog te winnen. Zo spelen KOSK 1 en Wetteren 1 dus 4-4 gelijk. Door dit gelijkspel eindigt KOSK 1 op de zevende plaats in het klassement.

Ook KOSK 4 moest het opnemen tegen Wetteren 3. Op papier was KOSK 4 veel sterker dan de rode lantaarn en in praktijk bleek dit ook het geval te zijn. Brian, Michaël en Thomas wonnen hun partij, terwijl Frederik de punten deelde met zijn tegenstander. Zo wint KOSK 4 dus met 0,5-3,5 van Wetteren 3. Dankzij deze overwinning eindigt KOSK 4 op de zevende plaats in het klassement.

Tot slot moest KOSK 5 het opnemen tegen Bredene 2. Hier wonnen alle witspelers. Wim en Bjorn wonnen dus hun partij terwijl Patrick en Luc verloren. Zo spelen KOSK 5 en Bredene 2 dus 2-2 gelijk. Door dit gelijkspel eindigt KOSK 5 op de tiende plaats in het klassement.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël