Interclub Ronde 3

Op zondag 22 oktober stond de derde ronde van interclub op het programma. Op KOSK 5 na kenden de KOSK ploegen geen al te beste middag.

KOSK 5 kreeg het bezoek van KGSRL 8. Op papier leek dit een haalbare kaart en in praktijk werd het dit ook. Bjorn bracht KOSK 5 al snel op voorsprong. Roel leek ondertussen verloren te staan waardoor Luc een remise weigerde en uiteindelijk zijn partij ook won. Kort daarna won ook Cedric en was de buit binnen. Roel zette de kers op de taart door zijn verloren partij te winnen met “mat achter de paaltjes”. Zo wint KOSK 5 dus met 4-0 van KGSRL 8. Door deze overwinning klimmen ze naar de vijfde plaats.

KOSK 1 verging het heel wat minder goed. Ze namen het op tegen titelkandidaat Deurne, die op elk bord toch minstens 100 elo sterker was. KOSK 1 kwam op achterstand nadat Benjamin zijn partij verloor omdat hij geen eeuwig schaak wilde nemen. Daarna deelden Mehdi, Stephane en Hendrik de punten met hun tegenstanders. Toen Ruben zijn partij verloor stond KOSK 1 1,5–3,5 in het krijt maar waren er nog drie partijen bezig en die konden nog alle kanten uit. Helaas ging het drie keer de verkeerde kant uit. Eerst blunder Werner, daarna Dag en tot slot Rabah. Zo verliest KOSK 1 met 1,5– 6,5 van Deurne 1. Ondanks deze nederlaag blijft KOSK 1 op de tiende plaats staan. De volgende ronde is het wel van moeten want dan nemen ze op tegen Temse 1 dat elfde staat.

KOSK 2 kreeg het bezoek van Landegem 1. Op papier zijn dit twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn maar in praktijk bleek Landegem 1 veel sterker te zijn. KOSK 2 kwam op achterstand nadat Hekuran een toren blunderde. Kort daarna vergrootte die achterstand nadat Erwin en Igor, die had geblunderd in de opening, hun partijen verloren. Toen ook Yen zijn partij verloor was het kalf al verdronken. Michael en Tijs redden nog de eer. Michael deed dit door zijn partij te winnen. Tijs moest vrede nemen met remise. Zo verliest KOSK 2 dus met 1,5-4,5 van Landegem 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 2 naar de tiende plaats.

KOSK 3 kreeg het bezoek van Landegem 2. Hier bracht Dimitri KOSK 3 op voorpsrong na een mooie partij. Helaas kon Landegem de bordjes terug in evenwicht brengen na een nederlaag van Rudy. Dan kregen zowel Tom als Karel een remisevoorstel en beide spelers besloten om het te aanvaarden. Zo spelen KOSK 3 en Landegem dus 2-2 gelijk. Door dit gelijkspel zakt KOSK 3 naar de vierde plaats.

Tot slot kreeg ook KOSK 4 het bezoek van Landegem. Zij speelden tegen de derde ploeg. Hier kwam KOSK 4 op achterstand nadat Frederik in een betere stelling blunderde. Daarna deelde Brian de punten met zijn tegenstander nadat de ganse stelling was dicht geschoven. Ook Thomas deelde de punten met zijn tegenstander en mocht daar achteraf gezien blij mee zijn. Zo lag het lot van de ploeg in de handen van  Michaël. Hij deed gelukkig wat hij moest doen en dat was winnen. Na een blunder van zijn tegenstander kon Michaël een paard offeren op f7 waarna de vijandige stelling helemaal in elkaar viel. Zo spelen KOSK 4 en Landegem 3 dus 2-2 gelijk. Door dit gelijkspel zakt KOSK 4 naar de zesde plaats.

De volgende ronde vindt plaats op zondag 19 november.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël