Interclub Ronde 6

Op zondag 29 januari stond de zesde ronde van de interclub op het programma. Zoals gebruikelijk is dit geen ideale datum om de ploegen op te stellen.

In deze ronde moest KOSK 3 het strijd aangaan met een rechtstreekse concurrent voor de titel. Doornik 2 bleek op alle borden veel sterker te zijn dan KOSK 3 en het beloofde dus geen gemakkelijke opdracht te worden. Tom en Rudy konden op het eerste bord hun tegenstander nog op remise houden maar voor Luc en Wim woog de tegenstand te zwaar. Beide verloren dan ook hun partij. Zo verliest KOSK 3 de topper van Doornik 2 met 3-1.Ondanks de nederlaag blijft KOSK 3 derde staan maar de titel lijkt ver weg.

KOSK 1 moest het opnemen tegen Zottegem 2. KOSK 1 kende geen goede start na een nederlaag van Hendrik. Benjamin kon de nederlaag van zijn broer niet uitvegen want hij moest vrede nemen met remise. Daarna keerde het tijd echter met overwinningen van Ruben, Rabah, Dirk, Dag en Gert-Jan. Stephane probeerde ook nog om zijn eindspel uit te melken maar moest uiteindelijk vrede nemen met remise. Zo wint KOSK 1 met ruime 2-6 cijfers van Zottegem 2. Door deze overwinning klimt KOSK 1 naar de zevende plaats.

KOSK 2 moest op het opnemen in en tegen Roeselare 1. Aangezien alle ploegen zeer dicht op elkaar staan, is elk duel hier van belang. Michael bracht KOSK 2 op voorsprong met een mooie overwinning tegen Bert Feys. Helaas verloren Yen en Olivier hun partij en moest er nog minstens één overwinning komen. Glenn, Erwin en Roel deden hun uiterste best maar ze moesten alle drie vrede nemen met remise. Zo verliest KOSK 2 met 3,5-2,5 van Roeselare 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 2 naar de achtste plaats.

KOSK 4 moest het net zoals KOSK 1 opnemen tegen Zootegem 3. KOSK 4 kwam op een dubbele voorsprong na overwinningen van Brian en Thomas. Helaas bleek dit niet genoeg te zijn voor de overwinning want Frederik en Michaël verloren hun partij. Zo speelt KOSK 4 2-2 gelijk tegen Zottegem 3. Door dit gelijk spel blijft KOSK 4 op de vijfde plaats staan maar ze zien de leiders wel verder weglopen.

Tot slot moest KOSK 5 het opnemen tegen Roeselare 2. Roeselare 2 had op alle borden minstens 300 elo punten meer en dit liet zich ook voelen aan de borden. De KOSKers verdedigde zich dapper maar moest toch met een 4-0 nederlaag afdruipen. Ondanks deze nederlaag blijft KOSK 5 op de negende plaats staan.

De volgende ronde gaat door op zondag 12 februari 2017.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2017 Olivia & Michaël