Interclub Ronde 7

Op zondag 12 februari stond de zevende ronde van de interclub op het programma.

KOSK 2 moest wat uitkijken om niet in degradatienood te geraken en sprokkelde dus best punten tegen Sint-Amandsberg 1. De confrontatie begon gelijk opgaand met een remise van Yen. Daarna volgden echter overwinningen van Glenn, Erwin en Tijs waardoor de overwinning al binnen was. Dag verloor daarna nog zijn partij maar Alex zette de kroon op het werk daar zijn partij te winnen. Zo wint KOSK 2 dus met 4,5-1,5. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 2 naar de zesde plaats. Ze hebben slechts twee punten minder dan de leider maar ze hebben ook maar drie punten voorsprong op de degradatieplaatsen!

KOSK 1 moest het opnemen tegen Waregem 1. Op papier een haalbare kaart maar in de praktijk een harde dopper. Het begon nochtans goed met een overwinning van Benjmin maar daarna volgden nederlagen van Karel, Hekuran en Ruben. Toen ook Rabah zijn partij verloor was een matchpunt het hoogst haalbare. Helaas ruilde Dirk dan verkeerd af waardoor het toreneindspel remise was. Ook Gert-Jan kwam niet verder dan remise na een spectaculaire partij. Mehdi kon de eer nog redden door zijn partij te winnen. Zo verliest KOSK 1 dus met 3-5 van Waregem 1. Door deze nederlaag blijft KOSK 1 op de zevende plaats staan.

KOSK 3 kreeg het bezoek van Waregem 2. In dit duel had de KOSK het nodige geluk aan zijn zijde. Gaitan verloor in de opening een stuk maar trok daarna ten aanval en zette zijn tegenstander mat. Ook Theo won zijn partij nadat zijn tegenstander in een gelijk toreneindspel door zijn vlag ging. Tussendoor had Tom al de punten gedeeld met zijn tegenstander. Tot slot deelde ook Rudy de punten met zijn tegenstander. Zo wint KOSK 3 dus met 3-1 van Waregem 2. Dankzij deze overwinning blijft KOSK 3 op de derde plaats staan.

KOSK 4 kreeg het bezoek van Sint-Amandsberg 2. Omdat deze ploeg in degradatienood verkeerde hadden ze zich gevoelig versterkt. Dit ondervond Michaël als eerste en een nederlaag was het gevolg. Frederik, Thomas en Brian streden daarna lange tijd met hun tegenstander maar ze moesten uiteindelijk alle drie in remise berusten. Zo verliest KOSK 4 dus met 1,5-2,5 van Sin-Amandsberg 2. Door deze nederlaag zakt KOSK 4 naar de zevende plaats.

Tot slot kreeg KOSK 5 het bezoek van Pion 68. Op papier was Pion 68 veel sterker en ook in de praktijk bleek dit zo te zijn. Luc, Bjorn en Cedric verloren hun partij. Dimitri toonde dan weer dat hij steeds meer aan het verbeteren is. Hij won dan ook verdiend zijn partij. Zo verliest KOSK 5 dus met 1-3 van Pion 68. Door deze nederlaag blijft KOSK 5 op de negende plaats staan.

De volgende ronde gaat door op zondag 19 februari 2017.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2017 Olivia & Michaël