Interclub Ronde 7

Op zondag 25 februari stond de zevende ronde van de interclub op het programma. KOSK 1 en KOSK 2 hadden dringend punten nodig en moesten eigenlijk winnen.

KOSK 1 moest het opnemen tegen Wetteren 1. KOSK 1 had nog niet veel gewonnen maar won in deze ronde van wetteren in stijl. Mehdi, Stephane en Dag deelden nog de punten met hun tegenstander. Maar de andere KOSKers Rabah, Dirk, Gert Jan, Ruben, en Steven wonnen hun partij. Zo wint KOSK 1 met 1,5-6,5 van Wetteren 1. Door deze overwinning klimt KOSK 1 naar de achtste plaats.

Ook KOSK 2 boekte een deugddoende overwinning tegen Aalter 1. Na een remise van Erwin, bracht Igor KOSK 2 op voorsprong waarna Michael die voorsprong uitdiepte. Aalter 1 kwam terug in de match nadat Glenn zijn partij verloor. Yen en Tijs zetten echter de kroon op het werk nadat ze beide een beter eindspel tot een goed einde brachten. Zo wint KOSK 2 dus met 1,5-4,5 van Aalter 2. Ondanks deze overwinning blijft KOSK 2 op de tiende plaats staan.

KOSK 3 stond voor de lastige verplaatsing naar Brugge 4. Deze ploeg wil absoluut kampioen spelen en speelt dan ook met een heel sterke ploeg. De KOSKers weerden zich echter goed en zaten dicht bij een stunt. Tom deelde nog de punten met zijn tegenstander maar Rudy wist zijn veel sterkere tegenstander te verslaan. Helaas beten Luc en Wim in het zand. Zo verliest KOSK 3 dus met 1,5-2,5 van Brugge 4 maar kunnen terugblikken op een sterke ronde. Door deze nederlaag zakt KOSK 3 naar de zesde plaats.

KOSK 4 moest het in deze ronde opnemen tegen Aalter 2. Dit duel begon met een remise van Brian. Daarna kwam KOSK 4 op achterstand nadat Frederik zijn partij verloor na een blunder. Pijnlijk want hij stond de ganse partij beter. Thomas kon echter de stand terug in evenwicht brengen nadat hij een blunder van zijn tegenstander afstrafte. Michaël deelde de punten met zijn tegenstander in een complexe stelling en na vijf uur te hebben gespeeld. Zo spelen Aalter 2 en KOSK 4 dus 2-2 gelijk. Door dit gelijk spel klimt KOSK 4 naar de zesde plaats.

Tot slot moest KOSK 5 het opnemen tegen Brugge 6, een ploeg die hoofdzakelijk bestond uit de familie Callebaut. Giovanni speelde op het eerste bord al vrij snel remise tegen André. Ook Luc moest zich tevreden stellen met remise. Daarna won Cedric van Katia maar beet Luca in het zand tegen Rudi. Zo spelen KOSK 5 en Brugge 4 dus 2-2 gelijk. Door dit gelijk spel zakt KOSK 5 naar de negende plaats.

De volgende ronde gaat door op zondag 11 maart 2018.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël