Interclub Ronde 8

Op zondag 11 maart stond de achtste ronde van de interclub op het programma. Op de eerste ploeg na wonnen alle ploegen.

KOSK 1 kreeg het bezoek van leider Jean Jaurès 1. Het beloofde een lastige middag te worden want Jean Jaurès 1 was op elk bord duidelijk sterker maar in praktijk verweerden de KOSK spelers zich danig. KOSK 1 kwam wel op achterstand na een nederlaag van Hekuran. Die achterstand werd uitgewist met een knappe overwinning van Ruben. Hierna deelde Rabah de punten met zijn tegenstander. Steven bracht KOSK 1 daarna op voorsprong maar lang hield die niet stand want kort hierna verloor Frederik zijn partij. Daarna bracht Benjamin KOSK 1 terug op voorsprong na een knappe overwinning. Helaas konden Mehdi en Stephane niets meer in de wacht slepen. Stephane verloor een eindspel met paard tegen loper, waarbij het paard van zijn tegenstander duidelijk beter was. Mehdi verloor dan weer een toreneindspel met twee pionnen minder. Zo verliest KOSK 1 na een knappe prestatie dus met 3,5 - 4,5 van Jean Jaurès 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 1 naar de negende plaats in het klassement.

KOSK 2 kreeg het bezoek van Jean Jaurès 2. KOSK 2 wilde zo snel mogelijk uit de degradatie zone opklimmen en deed er dus best aan punten te sprokkelen. Yen speelde op safe en kwam vrij snel remise overeen met zijn tegenstander. Niet veel later deed ook Glenn dit. Daarna bracht Erwin KOSK 2 op voorsprong nadat hij een eindspel met paard tegen loper goed uitmelkte. Daarna volgden bij Tijs, Igor en Thomas vreemde einspelen, die ze alle drie remise hielden. Tijs hield de stelling met een toren remise tegen een loper en twee pionnen. Igor hield remise met een paard tegen twee pionnen en een loper. Tot slot hield Thomas een eindspel remise met een toren en twee pionnen tegen een toren en een paard. Zo wint KOSK 2 dus met 3,5 – 2,5 van Jean Jaurès 2. Door deze overwinning klimt KOSK 2 naar de zevende plaats in het klassement.

KOSK 3 speelde een derby en kreeg het bezoek van Pion 68. Op het laatste bord speelde Wim tegen Guido, een partij die in remise eindigde. Daarna bracht Rudy KOSK 3 op voorsprong nadat hij een blunder van zijn tegenstander koelbloedig afstrafte. Dit was het sein voor Tom om ook de punten te delen met zijn tegenstander na een weinig opwindende partij. Dimitri zorgde echter voor de overwinning voor KOSK 3 nadat hij een vreemde partij wist te winnen. Zo wint KOSK 3 dus met 3 - 1 van Pion 68. Door deze overwinning klimt KOSK 3 naar de vijfde plaats in het klassement.

KOSK 4 kreeg het bezoek van Jean Jaurès 3. Dit duel begon direct met een 1 – 0 voorsprong voor KOSK 4 want het eerste bord van Jean Jaurès 3 kwam niet opdagen. Jean Jaurès 3 kon de stand terug in evenwicht brengen nadat Brian het zichzelf moeilijk maakte en verloor. Niet veel later deelde Olivier de punten met zijn tegenstander waardoor het resultaat afhing van Luc op het laatste bord. Daarin stind hij beter maar dan gebeurden enkele vreemde dingen. Zijn tegenstander speelde een onregelmatige zet waarna de stelling werd teruggezet. Hierop speelde zijn tegenstander nogmaals een onregelmatige zet, wat Luc eigenlijk direcht de winst had kunnen opeisen. Hij deed dit echter niet maar toonde in het eindspel dat zijn twee paarden sterker waren dan de toren van zijn tegenstander. Zo wint KOSK 4 dus met 2,5 - 1,5 van Jean Jaurès 3. Ondanks deze overwinning blijft KOSK 4 op de zesde plaats staan in het klassement.

Tot slot kreeg KOSK 5 het bezoek van KGSRL 9. Dit duel begon niet goed want Luca kwam niet opdagen en dus begon KOSK 5 met een 0 – 1 achterstand. André kwam niet verder dan remise en dus was alle hoop op Luc en Credic gericht. Cedric kon de stand terug in evenwicht brengen nadat hij een toreneindspel tot een goed einde bracht. Daarna kon Luc de ploeg de overwinning schenken nadat hij zijn partij winnend kon afsluiten. Zo wint KOSK 5 dus met 2,5 - 1,5 van KGSRL 9. Door deze overwinning klimt KOSK 5 naar de achtste plaats in het klassement.

De volgende ronde gaat door op zondag 25 maart 2018.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël