Interclub Ronde 8

Op zondag 19 februari stond de achtste ronde van de interclub op het programma. Daarin deed KOSK 1 een slechte zaak door zwaar te verliezen van KGSRL 2. Benjamin was de enige KOSKer die er in slaagde om zijn partij te winnen. Yen, Stephane en Dag konden hun tegenstander nog op remise houden maar voor Rabah, Bruno, Ruben en Hendrik woog de tegenstand te zwaar. Zo verliest KOSK 1 met zware 5,5 – 2,5 cijfers van KGSRL 2. Door deze nederlaag blijft KOSK 1 op de zevende plaats staan maar ze hebben slechts twee punten voorsprong op de degradatieplaatsen!

Ook KOSK 2 trok naar Gent. Zij bekampten er de derde ploeg. Na een hevige strijd trokken Tijs en Glenn aan het langste eind. Helaas beten Igor en Erwin in het zand. Opmerkelijk is dat dit nog maar de eerste nederlaag is voor Erwin! Michael en Kevan deelden de punten met hun tegenstander waardoor dit duel op een 3-3 gelijk spel eindigde. Dankzij dit gelijkspel klimt KOSK 2 naar de zevende plaats. Ze hebben drie punten achterstand op de leiders maar ze hebben ook slechts drie punten voor op de voorlaatste plaats.

KOSK 3 moest het opnemen tegen Tielt 1. Deze confrontatie begon met een remise van Tom. Daarna konden Steven en Luc hun partij winnen en zo de overwinning in de wacht slepen. Rudy zijn partij eindigde uiteindelijk ook op remise. Zo wint KOSK 3 dus met 1-3 van Tielt 1. Dankzij deze overwinning blijft KOSK 3 op de derde plaats staan met drie punten minder dan leider Doornik 2.

KOSK 4 moest het opnemen tegen KGSRL 7. Op papier leek dit een haalbare kaart maar in de praktijk bleef KGSRL 7 sterker. Frederik kon wel zijn partij winnen maar Brian, Wim en Cedric verloren hun partij. Zo verliest KOSK 4 met 3-1 van KGSRL 7. Door deze nederlaag zakt KOSK 4 naar de achtste plaats. Ze hebben slechts drie punten voorsprong op de degradatieplaatsen.

Tot slot trok KOSK 5 naar Tielt 2. Daar bekampten ze een jeugdige ploeg en die bleek sterker dan KOSK 5. Luc, Bjorn en Benny verloren hun partij. Dimitri kon de eer nog redden door zijn partij te winnen. Opnieuw een sterke prestatie van Dimitri! Door deze nederlaag zakt KOSK 5 naar de tiende plaats.

De volgende ronde gaat door op zondag 12 maart 2017.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2017 Olivia & Michaël