Interclub Ronde 9

Op zondag 12 maart stond de negende ronde van de interclub op het programma.

In deze ronde stond KOSK 1 voor de loodzware verplaatsing naar de leider. Brasschaat 1 was op alle borden duidelijk sterker en het beloofde een zware middag te worden. Maar KOSK 1 deed wat er maar weinigen voor mogelijk hielden en dat was winnen. Benjamin leed dan wel zijn eerste nederlaag van dit seizoen maar Gert-Jan, Ruben, Hendrik en Alex zetten de scheve situatie recht. Rabah en Dirk zorgden daarna voor de overwinning door remise te spelen. Tot slot verloor Steven nog zijn partij. Zo wint KOSK dus met 3-5 van leider Brasschaat! Dankzij deze overwinning blijft KOSK 1 op de zevende plaats staan en lijkt de redding een feit.

KOSK 2 trok naar MSV 1. Qua niveau waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Enkel op de laatste twee borden was MSV 1 duidelijk sterker. Deze confrontatie begon niet goed want Erwin verloor zijn partij nadat hij te passief speelde in het eindspel. Igor kon de bordjes terug in evenwicht brengen nadat hij zijn aanvallende partij tot een goed einde bracht. Michael kwam in een dame eindspel terecht en daar besliste eeuwig schaak de partij. Yen was ondertussen op het eerste bord een dubbele torenfinale aan het melken. Lange tijd leek hij niet meer dan remise te kunnen halen maar na 125 zetten te hebben gespeeld kon hij toch aan het langste eind trekken. Glenn verloor kort daarna zijn partij in een toreneindspel met een pionnetjes meer. Tijs en zijn tegenstander besloten hierna ook om de punten te delen. Tijs had twee torens tegen een dame voor zijn tegenstander maar met elk nog vijf minuten op de klok besloten ze dus om de punten te delen. Zo spelen KOSK 2 en MSV 1 3-3 gelijk. Dankzij dit gelijkspel klimt KOSK 2 naar de zesde plaats en lijkt ook hier het behoud verzekerd.

KOSK 3 trok naar Estaimpuis 1. Op papier bleek dit geen gemakkelijk verplaatsing maar in praktijk bleek Estaimpuis wat verzwakt. Tom en Wim deelden de punten met hun tegenstander. Rudy speelde op het eerste bord maar daar was er een elo verschil van 200 elopunten. Het verschil in elo was ook voelbaar op het bord en Rudy beet in het zand. Het lot van de ploeg lag nu in de handen van Roel. Hij weigerde remise en zocht naar de winst. Hij nam daarbij wat risico‘s maar dat brak hem zuur op. Zijn tegenstander strafte de risico‘s genadeloos af. Zo verliest KOSK 3 dus met 3-1 van Estaimpuis 1. Ondanks dit verlies blijft KOSK 3 op de derde plaats staan maar hun titelkansen zijn nu helemaal weg.

KOSK 4 trok naar MSV 2. Daar wachtte hen een jeugdige ploeg, wat altijd verraderlijk is. Michaël bracht KOSK 4 al snel op voorsprong maar na een nederlaag van Frederik hingen de bordjes terug in evenwicht. Thomas en Brian trokken KOSK 4 over de streep. Thomas won zijn partij op tijd en Brian won een eindspel met paard tegen loper. Zo wint KOSK 4 dus met 1-3 van MSV 2. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 4 naar de zesde plaats en lijkt ook hier het behoud verzekerd.

Tot slot trok KOSK 5 naar Estaimpuis 2. Deze confrontatie begon goed na een mooie overwinning van jeugdspeler Dimitri. Helaas bleek de tegenstand iets te sterk te zijn voor de overige KOSKers. Luc, Bjorn en Benny verloren hun partij. Zo verliest KOSK 5 dus met 3-1 van Estaimpuis 2. Door deze nederlaag zakt KOSK 5 naar de elfde plaats.

Op zondag 26 maart staat de voolaatste ronde van de interclub geprogrammeerd.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2017 Olivia & Michaël