Fischer random Ronde 2

Op vrijdag 19 mei stond de tweede ronde van de Fischer random op het programma. Opnieuw was Yen de grote favoriet om het tornooi te winnen maar het was opnieuw uitkijken hoe de outsiders zoals Steven, Thomas, Michaël en Glenn het zouden doen.

In de eerste ronde gebeurden er al heel wat verrassingen. Zo kon Steven een toreneindspel met twee pionnen meer niet winnen tegen Tom en ook Glenn raakte niet verder dan remise tegen Christilla. In de tweede ronde overleefde Yen zijn stelling tegen Glenn. “Overleven” is hier wel op zijn plaats want de stelling leek hopeloos voor Yen tot Glenn blunderde. Van de outsiders lieten Michaël en Thomas deze keer punten liggen na een onderlinge remise. Ook in deze ronde kwam Tom terecht in een toreneindspel met twee pionnen achter. Hij hield de positie echter opnieuw remise nadat Christilla het winnende plan niet zag. Na de derde ronde leek Steven uitgeteld voor de overwinning na een nederlaag tegen Michaël. Ook Yen liet punten liggen in deze ronde. Hij had al wat zitten lachen met de spelers die de toreneindspelen hadden verprutst maar deze keer deed hij hetzelfde. Hij kwam tegen Thomas in een toreneindspel met twee pionnen voor maar hij gaf zijn pionnen terug weg en moest dus vrede nemen met remise. Nu stonden Yen en Michaël samen aan de leiding en in de vierde ronde moesten ze het dan ook tegen elkaar opnemen. In deze partij won Michaël een kwaliteit maar kreeg Yen gevaarlijke tegenkansen en deze bleken voldoende om de partij te winnen. Ook Steven liet in deze ronde een half punt liggen waardoor Yen de titelmatch nogal verrassend moest spelen tegen ... Tom. Yen bleek echter te sterk waardoor hij het tornooi wint. Omdat Thomas verloor van Stefaan, eindigt Michaël tweede op een punt van Yen. Tom, Steven en Stefaan deelden de derde plaats. Zij hebben anderhalf punt minder dan Yen.

In het eindklassement verstevigt Yen zijn leidersplaats. Hij heeft nu twee punten voorsprong op Steven. Michaël vervolledigt de top drie. Hij volgt op 2,5 punten van leider Yen.

De derde en laatste ronde gaat door op vrijdag 30 juni 2017.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël