Rapid Ronde 2

Op vrijdag 26 april stond de tweede en laatste ronde van de rapid op het programma. Deze keer waren Tijs en Yen de grote favorieten om het tornooi te winnen. Maar ze zouden toch moeten uitkijken voor enkele gevaarlijke outsiders zoals Thomas, Michaël en Glenn.

Al in de eerste ronde was Glenn op achtervolgen aangewezen nadat hij een accidentje tegenkwam tegen Stefaan. In de tweede ronde stond al de eerste topper op het programma. Daarin moesten Tijs en Michaël het tegen elkaar opnemen. Na een spannende partij was het uiteindelijk Tijs die aan het langste eind trok. Zo was ook Michaël op achtervolgen aangewezen. Ook in de derde ronde stond een topper op het programma. Deze keer moesten Yen en Thomas het tegen elkaar opnemen. Yen won deze strijd, terwijl Michaël en Glenn elkaar uitschakelden door een spectaculaire remise te spelen. Zo stonden Yen en Tijs na drie ronden samen aan de leiding. Logischerwijze mochten ze het in de vierde ronde tegen elkaar opnemen. In een gelijk opgaande partij ging Yen in de fout waarna Tijs er in slaagde om de partij te winnen. Zo had Tijs in de laatste ronde genoeg aan een half punt om het tornooi te winnen. In die laatste ronde kregen zowel Tijs als Yen nog een lastige tegenstander. Tijs moest het opnemen tegen Thomas, terwijl Yen het moest opnemen tegen Michaël. Uiteindelijk slaagden Tijs en Yen erin om hun partij te winnen. Zo wint Tijs dus het tornooi met het maximum van de punten. Yen eindigt op de tweede plaats en heeft een punt minder dan Tijs. Karel en Thomas eindigden samen op de derde plaats. Zij hadden anderhalf punt minder dan Tijs.

Dankzij deze tornooi winst kroont Tijs zich ook tot rapidkampioen. Hij behaalde het maximum van de punten! Op enige afstand werd Thomas tweede. Michaël vervolledigt de top drie.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2017 Olivia & Michaël