Rapid Ronde 3

Op vrijdag 20 april stond het derde en laatste rapid tornooi op het programma. Dit was ook het derde tornooi dat meetelde voor de “Best of Ten”.

In dit tornooi was er geen uitgesproken favoriet. Er waren heel wat spelers die in aanmerking kwamen op de eindzege waardoor de topduels elkaar in sneltempo opvolgden. Zo moesten Thomas en Olivier het in de eerste ronde al tegen elkaar opnemen. Na een blunder van Oliiver trok Thomas aan het langste eind. Daarnaast wonnen ook alle hogere elo‘s hun partij al kende Frederik wel de nodige moeite met Tom.

In de tweede ronde moesten Tom en Olivier het tegen elkaar opnemen. Ze deelden de punten met elkaar waardoor ze elkaar ook uitschakelden voor de titel. Naast dit duel stonden ook twee topers op het programma. Daarin moesten Thomas en Glenn het tegen elkaar opnemen en ook Michaël en Michael moesten elkaar bekampen. In de partij tussen Thomas en Glenn trok Glenn aan het langste eind nadat Thomas niet meer van onder de druk raakte. In de partij tussen Michaël en Michael raakte Michael we van onder de druk uit en won hij de partij. Zo moesten ook Thomas en Michaël achtervolgen.

Ook in de derde ronde stonden enkele toppers op het programma. Daarin moesten Glenn en Michaël het tegen elkaar opnemen. Deze partij eindigde al snel in remise. In de partij tussen Frederik en Michael, raakte Michael opnieuw van onder de druk uit om daarna de partij te winnen. Zo werd Michael na drie ronden alleen leider.

In de vierde ronde moest Michael het opnemen tegen zijn dichtste achtervolger Glenn. Michael won de partij en had de titel nu binnen handbereik. De topper tussen Frederik en Michaël kende een spectaculair verloop waarbij Michaël uiteindelijk aan het langste eind trok.

In de vijfde ronde won Michael zijn partij van Thomas waardoor hij het tornooi wint met het maximum van de punten. Ook Michaël won zijn partij en eindigt daardoor alleen tweede. Glenn kon ook op de tweede plaats geëindigd zijn maar hij verloor zijn partij van Frederik. Zo eindigt Frederik samen met Tom en Thomas op de derde plaats.

In de algemene stand is Michaël de nieuwe rapidkampioen. Hij heeft een punt meer dan Thomas, die tweede eindigt. Yen en Tom vervolledigen de top drie op drie punten van Michaël. Proficiat aan de kampioen!

In de “Best of Ten” is Thomas de nieuwe leider geworden in de categorie +1900. Yen is daar tweede en volgt op twee punten. In de categorie -1900 heeft Michaël zijn leidersplaats verstevigt. Hij heeft al zeven punten voorsprong op Tom en acht op Glenn. In de categorie -1600 is Danny de nieuwe leider. Hij heeft vier punten voorsprong op Alex. Serge is daar derde op zes punten van leider Danny.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël