TOSK Ronde 3

Op zaterdag 23 december stond de derde ronde van de TOSK op het programma. Naar jaarlijkse gewoonte viel dit tornooi ook samen met ons kerstfeest.

In de A-reeks leek de titel een strijd te worden tussen Maarten, Michaël, Thomas en Yen. De toppers volgden elkaar in sneltempo op. Zo moesten Yen en Michaël het in de eerste ronde tegen elkaar opnemen. Yen trok aan het langste eind en moest het in de tweede ronde opnemen tegen Maarten. Yen was niet zo geconcentreerd tijdens zijn partij en beet uiteindelijk in het zand. Zo stonden Thomas en Maarten samen aan de leiding. Logischerwijze moesten zij elkaar bekampen in de derde ronde. Na een spannende strijd trok Maarten aan het langste eind. In de laatste ronde moesten Maarten en Michaël het tegen elkaar opnemen, terwijl ook Yen en Thomas het tegen elkaar opnamen. De strijd van deze duels was de eindzege. Maarten leek op een nederlaag af te stevenen maar hij kon zich nog redden met de tijd. In de andere partij trok Yen aan het langste eind. Zo wint Maarten het tornooi met een punt voorsprong op Yen. In de algemene stand verstevigt Thomas zijn leidersplaats. Hij heeft nu al 4,5 punten voorsprong op Dimitri. Yen is genaderd tot op 5 punten.

In de B-reeks werd het een strijd tussen Brent, Ruben en Quinten. De onderlinge toppers waren spannend en de drie favorieten lieten een punt liggen. Helaas voor Quinten verloor hij ook nog ergens een half puntje waardoor hij tevreden moest zijn met de derde plaats. De eindoverwinning ging naar Ruben. Hij eindigt samen met Brent op de eerste plaats maar de scheidingspunten waren in het voordeel van Ruben. In de algemene stand wordt Quinten de nieuwe leider. Hij springt over Yonas en heeft een half punt meer dan Yonas. Brent is derde maar volgt al op 3,5 punten.

Na het tornooi konden de spelers boterkoeken nuttigen en werden er nog geschenken uitgewisseld. Zo kunnen we terugblikken op een geslaagd kerstfeest waar er maar liefst 30 spelers aanwezig waren!

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël