TOSK Ronde 4

Op zaterdag 4 februari stond het vierde TOSK tornooi op het programma. Het tornooi was een succes en kende een opkomst van 21 spelers.

In de A-reeks waren er maar 6 spelers. Hier werd dan ook een round robin gespeeld. Yen was de grote favoriet voor de eindwinst maar Thomas was een gevaarlijke outsider. Tijdens het tornooi scheidden Yen en Thomas zich al vrij snel af van de rest en de onderlinge partij zou uitmaken wie het tornooi ging winnen. Daarin kwamen de spelers terecht in een toreneindspel waarbij Thomas een pion meer had. Door tijdsgebrek kon hij de stelling echter niet uitmelken en moest hij tevreden zijn met remise waardoor Yen en Thomas samen aan de leiding bleven. In het vervolg van het tornooi lieten Thomas en Yen niets meer liggen. Bijgevolg eindigden ze samen op de eerste plaats maar de scheidingspunten waren in het voordeel van Thomas. In de algemene stand is Yen de nieuwe leider. Hij heeft een half puntje voorsprong op Steven. Jonas heeft Dimitri bijgebeend op de derde plaats. Zij volgen op 2,5 punten van leider Yen.

In de B-reeks daagden 15 spelers op. Quinten, Brent, Yonas en Arno maakten er een spannende strijd van. Nadat Quinten, Brent en Yonas punten hadden verloren, leek Arno op weg naar de eindzege. Maar in de laatste ronde liet Arno de eindzege liggen. Hij verloor namelijk zijn partij en werd daardoor nog bijgehaald door Quinten, Brent en Yonas. Door de scheidingspunten werd Quinten de winnaar. Arno strandde op een half puntje. In de algemene stand is Quinten de nieuwe leider. Hij heeft 2,5 punten meer dan Adrien. Lauren is derde en volgt op 3,5 punten.

De volgende ronde gaat door op zaterdag 27 mei 2017 om 14u.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2017 Olivia & Michaël