West-Vlaams rapid kampioenschap

Op zaterdag 20 mei stond het West-Vlaams rapidkampioenschap voor ploegen op het programma. De KOSK nam deel met drie ploegen en die deden het uitstekend!

In de A-reeks deden zes ploegen mee en werd een round robin gespeeld. KOSK 1 leek het zwaar te hebben want op basis van elo zaten ze bij de zwakste van de reeks. KOSK 1 begon echter uitstekend met een stunt overwinning tegen Brugge 1. Deze overwinning gaf hen een boost voor de rest van het tornooi. Daarna speelden ze drie maar 2-2 gelijk tegen Brugge 2, Oostkamp en Roeselare. Dankzij deze sterke reeks stond KOSK 1 met nog een ronde te gaan op een derde plaats met slechts één matchpunt minder dan Brugge 1 en een half punt minder dan Brugge 2. In de laatste ronde moest KOSK 1 dus winnen van Bredene en hopen op puntenverlies van de Brugse ploegen. KOSK 1 won met ruime 3,5-0,5 cijfers van Bredene waardoor een ereplaats al zeker binnen was. Daarna was het wachten op de resultaten van de Brugse ploegen. Al snel kwam er goed nieuws van Brugge 2 was niet verder geraakt dan 2-2 tegen Roeselare waardoor KOSK 1 opgeklommen was naar de tweede plaats. Toen bleek dat Oostkamp had gewonnen van Brugge 1 werd KOSK 1 de nieuwe West-Vlaams rapidkampioen. Een waar huzarenstukje! Ook de resultaten van de individuele spelers mochten er zijn : Kevan, Steven en Thomas haalden elk 2,5 op 5 en Michaël scoorde zelfs 5 op 5!

De B-reeks en de C-reeks speelden samen in één reeks. KOSK2, die uitkwam in de B-reeks, moest in de eerste ronde onmiddellijk tegen hun grootste concurrent Gistel spelen. Helaas bleek Gistel te sterk voor KOSK 2. In de volgende ronden probeerden ze om hun achterstand nog goed te maken maar omdat Gistel amper punten liet liggen, slaagde KOSK 2 er niet meer in om Gistel bij te benen. KOSK 2, bestaande uit Glenn, Rudy, Tom en Brian, eindigde verdienstelijk als tweede en is dus vice kampioen.

KOSK 3 begon ook met een nederlaag aan het tornooi. Daarna konden ze zich echter mooi herpakken. Na winst in de tweede ronde, versloegen ze in de derde ronde hun grootste concurrent voor de titel. In de vierde ronde speelden ze gelijk tegen KOSK 2 maar omdat ook hun grootste concurrent punten verloor, stonden ze op een zucht van de titel. Toen KOSK 3 in de laatste ronde Bredene 2 versloeg, kroonden Christilla, Luc, Dimitri en Roel zich tot West-Vlaams kampioen!

Een uitstekende prestatie dus van de KOSK ploegen! Proficiat aan de kampioenen!

 

KOSK 1

 

KOSK 2

 

KOSK 3

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël