West-Vlaamse interclub Ronde 1

Op vrijdag 27 oktober stond de eerste ronde van de West-Vlaamse interclub op het programma. Daarin haalde KOSK 1 zwaar uit terwijl KOSK 2 nipt de duimen moest leggen.

KOSK 1 moest het opnemen in en tegen Knokke 1. Daar kwamen ze al snel op voorsprong nadat Michaël het niet ontwikkelen van de stukken van zijn tegenstander makkelijk afstrafte. Thomas kon enige tijd later de score verdubbelen nadat hij zijn aanvalspartij tot een goed einde bracht. Kort daarna bezorgde Benjamin KOSK 1 de overwinning nadat hij zijn grotere stukkenactiviteit kon omzetten in winst. Tot slot zette Ruben de kers op de taart nadat hij in de tijdsnoodfase zijn partij kon winnen. Zo wint KOSK 1 dus met 0-4 van Knokke 1. Dankzij deze ruime overwinning staan ze ook op de eerste plaats in het klassement.

KOSK 2 moest het opnemen in en tegen Izegem 1. Hier kwam KOSK 2 op achterstand nadat Bjorn zijn partij verloor. Die achterstand verdubbelde zelfs toen ook Cedric zijn partij verloor. Josse bracht de spanning terug door zijn partij op het eerste bord mooi te winnen. Zo lag het lot van de ploeg van Christilla. Helaas raakte ze niet verder dan remise. Zo verliest KOSK 2 dus met 1,5-2,5 van Izegem 1. Door deze nederlaag staat KOSK 2 op de zesde plaats in het klassement.

De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 10 november 2017.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël