West-Vlaamse interclub Ronde 4

Op vrijdag 8 december stond de vierde ronde van de West-Vlaamse interclub op het programma. Daarin moesten beide ploegen het opnemen tegen Kortrijk. Door een vreemde kronkel in de partingen moest KOSK 1 op verplaatsing spelen, terwijl KOSK 2 thuis mocht spelen.

KOSK 1 trok dus naar Kortrijk 1 om zijn leidersplaats te verdedigen. KOSK 1 moest wat manouvers uitvoeren om in het lokaal te geraken want rondom het kasteel waren er wegenwerken bezig. Eenmaal KOSK 1 aan de partijen begonnen was, stond Michaël al vrij snel beter. Met een doorbraak in het centrum, kwam hij een stuk voor en was het eerste punt binnen. Frederik kon die score verdubbelen. Hij leek lange tijd iets minder te staan maar toen de stelling werd geopend, kwamen zijn stukken veel actiever te staan wat al snel tot een verwoestende aanval kwam. Kortrijk 1 kwam terug in de match toen Thomas een gelijk paardeneindspel toch verloor. Alles lag nu in de handen van Steven, die op het eerste bord speelde. Er kwam een complexe stelling op het bord. Steven wist echter af te ruilen naar een remise eindspel. Zijn tegenstander wilde echter per se winnen en liet zo de remisekansen glippen. Steven profiteerde hiervan en won de partij. Zo wint KOSK 1 dus met 1-3 van Kortrijk 1. Oostkamp won echter met 4-0 van Knokke 1 waardoor zij overKOSK 1 naar de eerste plaats wippen. Ze hebben een bordpunt meer dan KOSK 1.

KOSK 2 mocht het dus thuis opnemen tegen Kortrijk 2. Daarin bracht Christilla KOSK 1 op voorsprong nadat ze van een mindere positie wist om te buigen in een betere stelling. Hierin blunderde haar tegenstander en trok ze aan het langste eind. Rudy kon de punten verdubbelen nadat hij van het begin tot het einde beter had gestaan. Luc zorgde voor de beslissing door zijn partij te winnen. Tot slot moest Roel lange tijd spelen. Zelfs toen hij de vijandige dame won, wilde zijn tegenstander verder spelen. Roel won echter gemakkelijk zijn partij. Zo wint KOSK 2 dus met 4-0 van Kortrijk 2.

Op vrijdag 26 januari staat de vijfde en laatste ronde op het programma. Daarin zullen KOSK 1 en Oostkamp 1 uitmaken wie kampioen wordt.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël