Clubkampioenschap Masters Ronde 1

Voor aanvang van de eerste ronde zijn Tijs, Yen en Ruben de favorieten om de nieuwe clubkampioen te worden. Tijs zijn partij werd uitgesteld, terwijl de andere favorieten het moesten opnemen tegen de nieuwkomers.

Yen moest Michaël met zwart bekampen. Yen wilde zo snel moeglijk uit de theorie geraken en dat lukte hem ook. De spelers stevenden af op een gelijke stelling maar Yen maakte onderweg een fout waardoor hij direct slecht stond. Daarna speelde Michaël telkens de beste zet waardoor Yen er niet meer aan te pas kwam. Michaël bouwde een gewonnen stelling op en toen liep het mis. Yen kon amper nog iets doen en in plaats van hem af te maken, blunderde Michaël een toren. Een zure nederlaag voor hem na een goede partij.

Ruben (wit) moest het dan weer opnemen tegen de dokter. Na de opening stond Ruben iets beter. Daarna maakte Ruben echter een foutje waardoor Olivier in het voordeel kwam. Op zijn beurt maakte Olivier dan weer een foutje en zo ging het nog enkele keren heen en weer. Uiteindelijk kwamen de spelers terecht in een eindspel met elk een toren, een (ongelijke) loper en drie pionnen (4 voor Ruben). De stelling zag er niet direcht gewonnen uit maar Olivier liet een pion te ver oprukken waardoor hij niet meer kon verhinderen dat deze promoveerde. Zo kende ook Ruben de nodige problemen in zijn eerste partij.

Tot slot speelde ook Hekuran en Igor tegen elkaar. Hekuran begon echter niet goed aan zijn partij want hij kwam een uur te laat! Igor was nog zo sportief om de partij te willen spelen. Hekuran verloor echter al snel een pion. Hekuran deed er alles aan om zijn pion terug te winnen. Toen het hem eindelijk lukte, had hij echter niet gezien dat een andere pion van Igor zomaar kon doorlopen en de partij winnen.

Zo zijn er dus drie leiders na de eerste ronde. Deze zijn Yen, Ruben en Igor.

Tijdens de inhaalronde van 4 oktober namen Tijs en Benjamin het tegen elkaar op. Tijs was op zijn goede na zijn mindere partij van vorig jaar maar ook nu toonde Benjamin in de beginfase zich sterker dan Tijs. Benjamin stond eerst beter en langzamerhand bouwde hij een gewonnen stelling op. Helaas voor hem blunderde hij en verloor zo toch nog de partij.

Verslag van de Promotie reeks

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël