Clubkampioenschap Masters Ronde 6

Tijdens de inhaalronde van 8 november hadden Tijs en Igor al de punten gedeeld. Dit gaf de gelegenheid aan Ruben en Yen om weer wat dichter bij Tijs te sluipen. Daarvoor moesten ze winnen van respectievelijk Benjamin en Hekuran.

In de partij tussen Ruben en Benjamin was het deze laatste die beter uit de opening kwam. Mede door het goede spel van Ruben werd het voordeel van Benjamin steeds kleiner. Toen alleen nog het zware materiaal overbleef, was de stelling nog steeds iets beter voor Benjmin. Toen hij echter een minder secure zet speelde, verwaterde de stelling helemaal. Daarop besloten de spelers dan ook om de punten te delen.

In de partij tussen Hekuran en Yen, begon Hekuran nog goed aan de partij maar al snel herviel hij in zijn gewoontes. Hij speelde enkele totaal ongezonde zetten. Daarvan profiteerde Yen om eerst een pion te winnen en om daarna een sterk paard te creëeren in het midden van het bord. Nog wat later legde Yen de witte stukken volledig lam. Hekuran kon nog maar weinig beginnen maar vocht toch nog lange tijd door. Yen kwam echter nooit meer in de problemen en toen hij een kwaliteit won, was het punt binnen.

Michaël en Olivier speelden een (salon)remise.

Zo blijft Tijs leider. Hij behoudt een punt voorsprong op Ruben en anderhalf punt op Yen. Ruben en Yen hebben wel nog een onderling duel te goed.

Verslag van de Promotie reeks

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël