Clubkampioenschap Masters Ronde 7

Tijdens de laatste ronde van de heenronde moest leider Tijs het opnemen tegen Michaël. Deze laatste koos voor een voorzichtigere aanpak om zo snel uit de theorie van Tijs te geraken en zelf in een gekend variantje te geraken. Tijs had daarna hetzelfde idee waardoor beide spelers vrij snel uit hun theorie waren. Tijs leek daarin beter te staan maar toen hij pionwinst speelde overzag hij het sterke e5 waarna Tijs minder kwam te staan. Zijn pionnenstructuur kwam onder druk te staan en hij offerde een pion en dacht compensatie te krijgen. Niets was echter minder waar. Daarna moest Tijs eigenlijk vechten voor remise. Michaël slaagde erin om af te ruilen naar een eindspel waarin hij nog steeds de pion voorsprong had. In tijdsnood werd de stelling echter gecompliceerd en toen beide spelers nog 2 minuten hadden om 7 zetten te spelen werden de punten gedeeld.

Van het puntenverlies van Tijs konden Ruben en Yen wat profiteren. Daarvoor moest Ruben zien te winnen van Hekruan. Deze laatste speelde een min of meer normale opening maar toch was het Ruben die beter stond na de opening. Daarna richtte Ruben zijn stukken richting vijandige koning en kreeg Hekuran het moeilijk. Hij werd verplicht om zijn pionnetjes voor zijn koning op te spelen en zo kwam die koning dan ook in zijn blootje te staan. Ruben bleef de zwarte stelling bestoken en zag dit uiteindelijk beloond met toren- en partijwinst.

Yen moest het opnemen tegen Olivier. Na de opening stond Yen duidelijk beter. Olivier vocht wel terug en probeerde terug in de partij te komen. Na wat ruilen van stukken en na nog wat schermutselingen bleek Olivier toch niet geslaagd te zijn om terug te komen in de partij. Integendeel hij kreeg steeds minder goede zetten. Nu kneep Yen Olivier langzaam dood.

Tot slot speelden Benjamin en Igor tegen elkaar. Daarin kwam Benjamin beter uit de opening. Ook daarna bleef Benjamin beter staan en hij leek zelfs een gewonnen positie te hebben. Dit was het sein voor Igor om zijn laatste (wanhopige) troef uit te spelen. Een loperoffer op h6. Het zag er niet juist uit maar toen Benjamin een mindere zet speelde, rook Igor zijn kans. Hij offerde nog een toren en maakte daarna de partij prachtig uit.

Zo nadert Ruben tot op een half puntje van Tijs, terwijl Yen op een punt volgt. Ze hebben wel nog een (onderling) duel minder gespeeld.

Verslag van de Promotie reeks

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël