Clubkampioenschap Masters Ronde 8

Op vrijdag 29 november werd de terugronde aangevangen. Daarin moest leider Tijs het opnemen tegen Benjamin. Onder het motto 'het centrum is belangrijk' speelde de openingsfase zich af op de a-, b- en c-lijn. Daarbij won Benjamin twee pionnen maar Tijs had daar duidelijk compensatie voor. Hij had ontwikkelingsvoorsprong en aanvalskansen. Tijs trok dan naar voor en liet Benjamin de kans niet om zijn opening te vervolledigen. Het gevolg was dat Benjamin in een netelige positie terecht kwam, die hem al snel een kwaliteit kostte. Toen hij kort daarna ook nog eens zijn twee pionnen voorsprong kwijtspeelde, staakte Benjamin de strijd.

Ruben moest het opnemen tegen Olivier. Na de opening stond Ruben iets beter. Hij nam daarna het initiatief en begon op de zwarte stelling te duwen. Langzamerhand kwam Ruben steeds beter te staan. Hij bleef duwen en toen Olivier een foutje maakte, was het over en uit.

Yen moest het opnemen tegen Michaël. Na een eerder bizarre opening, kwam Michaël toch beter te staan. Hij kreeg een mooie aanvallende stelling maar toen Yen insloeg op b7 veranderde hij zijn plan. In plaats van met e4 de aanval verder te zetten, sloot hij de toren op b7 in. Michaël won zo de kwaliteit maar Yen kreeg wel twee gevaarlijke verbonden vrijpionnen en toen moest de tijdsnoodfase nog komen. Daarin probeerde Michaël iets sneller te spelen maar dat brak hem zuur op. Hij lette even niet goed op en stond plotseling mat.

Tot slot speelden ook Igor en Hekuran tegen elkaar. Hierin kwam Igor beter uit de opening. Hij had een pionnetje geofferd maar kreeg daarvoor voldoende aanval. Hij speelde het echter niet zo secuur verder. Hij won wel zijn pion terug maar liet betere kansen liggen. Zo verzeilden de spelers in een pionneneindspel. Daarin leek Igor iets beter te staan maar naarmate het eindspel vorderde, kreeg ook Hekuran nog kansen. Uiteindelijk werden alle pionnetjes geruild en eindigde de partij op remise.

Verslag van de Promotie reeks

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël