Clubkampioenschap Masters Ronde 9

Tijdens de negende ronde stond de topper tussen Yen en Tijs op het programma. Tijdens de opening kreeg Yen een geïsolleerde d-pion. Hij vond echter wat complicaties en kon zo onrechtstreeks zijn pion ruilen. Het ruilen bleef echter niet alleen bij de pionnen, ook de stukken werden geruild. Op die manier kwamen de spelers al zeer snel terecht in een toreneindspel met elk nog vijf pionnen. Hier staakten de spelers de strijd en deelden ze de punten.

Dit gaf dus aan Ruben de kans om mee aan de leiding te komen. Hij moest daarvoor wel winnen van Michaël. Het werd hier een gesloten partij (pas na een kleine twintig zetten verdween het eerste pionnentje van het bord). Maar toen de partij open brak bleek Michaël beter te staan. Dit was echter ook het moment dat de tijdsnoodfase aanbrak. Daarin mistte Michaël een krachtige voortzetting maar hij bleef beter staan tot aan de veertigste zet. Toen verloor hij een pion. De spelers kwamen zo terecht in een eindspel met een toren, het loperpaar en drie pionnen voor Michaël tegen een toren, het paardenpaar en vier pionnen voor Ruben. Michaël activeerde zijn lopers en had voldoende compensatie voor zijn pion. Toen Ruben zijn pion teruggaf (en zo ook een loper ruilde) stond Michaël nog steeds beter. De vermoeidheid begon echter toe te slaan en de spelers besloten dan maar om de punten te delen.

Onderaan het klassement stond ook een belangrijk duel tussen Hekuran en Benjamin op het programma. Daarin liep het al snel mis voor Hekuran. Hij verwaarloosde zijn opening wat en na een schaakje kon hij niet anders dan Kf1 spelen. Hekuran had geen leuke stelling meer en slaakte dan ook een diepe zucht. Temeer omdat Benjamin daarna zijn torens verdubbelde op de e-lijn, zijn dame bijbracht en daarna met het nodige geweld de vijandige sire afmaakte.

Tot slot speelden ook Olivier en Igor tegen elkaar. Na de opening stond Igor iets beter en hij zocht daarna de aanval op. Olivier counterde het gevaar en zocht ook op zijn beurt de aanvalskansen op. Het echte aanvalsspel van beide spelers begon pas tegen de tijdsnoodfase. Igor had zich al een mooie stelling bij elkaar gespeeld en weigerde dan ook het remisevoorstel van Olivier. Enkele zetten later mistte Igor echter en was zijn stelling niet meer zo plezant daarenboven verschoot hij van het feit dat hij maar 1 minuut meer had voor nog een zestal zetten. Hij bood dan zelf maar remise aan. Een voorstel dat Olivier aanvaardde.

Zo blijven Yen en Tijs de leiders, op een half punt gevolgd door Ruben. Onderaan het klassement deed Benjamin een uitstekende zaak.

Verslag van de Promotie reeks

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël