Clubkampioenschap Masters Ronde 10

Tijdens de tiende ronde stond de topper tussen Yen en Ruben op het programma. Daarin nam Yen geen te beste start. Ruben ontwikkelde sneller, kreeg meer ruimte en zo kreeg hij aanvalskansen. Yen verdedigde echter taai zodat Ruben de druk moest aanhouden. Hij slaagde daar in en toen de tijdsnood aangebroken was, kreeg Ruben de kans om de beslissing te voeren. Hij kon de dames ruilen en daarna een pion winnen. Daarbij leek het toreneindspel gewonnen voor Ruben. Ruben zag die kans echter te laat en toen hij even later blunderde, kwam Yen helemaal los. Na de tijdsnoodfase hadden beide spelers nog een toren en een dame en een vijftal pionnen maar Ruben zijn stelling was nu eigenlijk kapot. Yen liet Ruben nu niet meer los en scoorde het punt.

De leider in deze reeks, Tijs, moest het opnemen tegen Hekuran. Deze laatste begon goed aan de partij maar herviel toch te snel in zijn slechte gewoontes. Hij speelde opnieuw enkele ongezonde zetten. Tijs nam daarop het initiatief en hield de zwarte koning in het midden. Tijs zag zijn initiatief uiteindelijk beloond met pionwinst. Hekuran verdedigde taai zodat het slechts een pion was. Tijdens de tijdsnoodfase werd er afgeruild naar een gelijk loper eindspel waarbij Tijs dus een pion voor stond. De stelling zag er gewonnen uit voor Tijs maar toen hij een mindere zet speelde, was Hekuran er als de kippen bij om de stelling gelijk te maken. Tijs kon nu ondanks zijn extra pion niet meer winnen.

Tot slot speelden ook Igor en Michaël tegen elkaar. Deze partij begon rustig maar eenmaal de stukken goed stonden, werd er hard gestreden. Michaël offerde een pion om zo aanvalskansen te krijgen. Hij kreeg die ook maar toen zaten de spelers al in de tijdsnoodfase. Daarin gebeurde er heel wat. MichaĆ«l offerde nog een tweede pion. Daarna won hij de kwaliteit maar niet veel later was deze al weer kwijt. Toen Igor met een truc een toren won was het over en uit voor Michaël.

Zo komen Tijs en Yen samen aan de leiding te staan maar Yen heeft nog een partij te goed. Ruben volgt op een punt van het leidersduo. Onderaan sluipt Hekuran weer wat dichter bij de veilige zesde plaats.

Tijdens de inhaalronde won Benjamin zijn inhaalpartij tegen Olivier.

Verslag van de Promotie reeks

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël