Clubkampioenschap Promotie reeks Ronde 1

In deze reeks zijn de favorieten Michael en Glenn. Michael moest het, met wit, opnemen tegen Steven. Beide jeugdspelers wilden wel tonen wat ze kunnen en dat leverde een boeiende partij op. Er waren wisselende kansen maar toen Michael dreigde om beter te komen te staan, koos Steven eieren voor zijn geld en hij gaf eeuwig schaak.

Glenn moest het met de witte troepen opnemen tegen Willy. Deze laatste toonde wat zijn specialiteit is : een muur bouwen! Glenn probeerde veel om er door te geraken maar hij kende hierbij geen succes. Ook deze partij eindigde in een puntendeling.

Thomas moet het dan weer opnemen tegen Wim (zwart). Na de opening stond de stelling in evenwicht. Daarna nam Thomas echter het initiatief en langzamerhand werd Wim achteruit geduwd. Wim kreeg het moeilijk en zwichte uiteindelijk onder de druk van Thomas.

Tot slotten speelden Joachim (wit) en Karel tegen elkaar. Karel vloog er al van in de opening in en maakte het Joachim zo wat moeilijk. Joachim hield echter het hoofd koel en sloeg de zware aanval af. Daarna leek hij wat beter te staan. In het middenspel trok Karel weer naar voor maar deze keer kende Joachim minder problemen. Hij ruilde nog wat stukken af en daarna won hij de partij met zijn vrijpion die hij in de opening had gecreëerd.

Na de eerste ronde zijn er dus twee leiders : Thomas en Joachim. Daarna volgen vier spelers die een halfje minder hebben.

Verslag van de Masters

Verslag van de Runners up

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël