Clubkampioenschap Promotie reeks Ronde 5

Tijdens de vijfde ronde stonden enkele belangrijke partijen op het programma. Zo moesten de nummers één en twee het tegen elkaar opnemen. Joachim kreeg de witte troepen en moest daarmee leider Michael bekampen. Het was echter Michael die beter uit de opening kwam. Hij ontwikkelde sneller en probeerde het Joachim moeilijk te maken. Joachim bleef echter rustig en speelde telkens de goede zet. Michael daarentegen speelde niet altijd secuur en liet zo Jaochim terug in de partij komen. Toen er nog wat werd afgeruild en een remise-achtig eindspel op het bord kwam, deelden de spelers de punten.

Dit gaf dus de kans aan Glenn om Michael bij te benen op de eerste plaats. Hij liet die kans echter liggen want hij deed een salonremise tegen Thomas.

Ook onderaan het klassment was er een belangrijk duel. Daarin namen de laatste en de voorlaatste het tegen elkaar op. Steven moest, met zwart, op zoek gaan naar zijn eerste overwinning tegen Wim. Na de opening was er nog niet zo veel aan de hand. Daarna trok Wim voorzichtig naar voor maar Steven verontrusten lukte niet echt. Toen Steven echter uit zijn pijn kwam, kreeg Wim het wel moeilijk. Door deze moeilijkheden blunderde hij en verloor zo een belangrijke partij.

Tot slot speelden ook Willy en Karel tegen elkaar. Hier werd het een partij van trekken en duwen. Geen van beide spelers wilde een duimbreed toegeven. Toen Karel toch probeerde om Willy in de moeilijkheden te brengen, strafte Willy dit af door een pion te winnen. In de tijdsnoodfase volgde zelfs nog een tweede pion. Een pluspunt voor Karel was wel dat er na de tijdsnoodfase een dame eindspel op het bord stond. Dit gaf hem de mogelijkheid om op eeuwig schaak te spelen. Willy moest de schaakjes ondergaan maar liep met zijn koning naar zijn vrijpion, die hij tussen de schaakjes door, naar de overkant bracht.

Zo blijft Michael dus alleen leider. Hij wordt op een half punt gevolgd door Glenn en Joachim. Opvallend in deze reeks is dat iedereen nog kampioen kan spelen of kan degraderen. Alleen Wim raakt wat afgezonderd op de laatste plaats.

Verslag van de Masters

Verslag van de Runners up

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël