Clubkampioenschap Promotie reeks Ronde 6

Leider Michael moest het opnemen tegen Willy. In tegenstelling tot wat we gewoon zijn van Willy werd het deze keer een open partij. Beide spelers rokeerden tegengesteld en lanceerden dan een aanval op de vijandige koningsstelling. Helaas moest Willy constateren dat de aanval van Michael veel sneller verliep dan de zijne. Michael opende enkele aanvalslijnen en Willy moest nu wel verdedigen. Hij kon echter niet meer verhinderen dat de witte stukken zijn stelling binnendrongen en zijn sire een kopje kleiner maakten.

Dichtste achtervolger Glenn kreeg Wim als tegenstrever. Na de opening stond Glenn iets beter. Hij had meer ruimte en Wim had ook een gat op d6. Glenn slaagde er als eerste in om de d-lijn te bezetten en zo een toren te krijgen op d6. Vanaf dit moment zag de stelling er vrij benard uit voor Wim. Hij probeerde nog om het tij te keren maar Glenn maakte hem koelbloedig af.

Tot slot speelden ook Steven en Karel tegen elkaar. Na de opening stond de stelling nog in evenwicht. Lange tijd veranderde deze situatie ook niet. Toen beide spelers echter een vrijpion creëerden (al het zware materiaal stond nog op het bord) kwamen er tactisch kansen. Het duel was mooi om te volgen en beide spelers slaagde erin om te promoveren. Zo kwamen ze in een dame eindspel terecht waarbij Steven al een tweede pion had klaarstaan om te promoveren. Karel probeerde nog om eeuwig schaak af te dwingen. Steven kon echter de schaakjes ontlopen en het punt in de wacht slepen.

Zo blijft Michael leider met een half puntje voorsprong op Glenn. Onderaan het klassement raakt Wim stilaan afgezonderd.

Verslag van de Masters

Verslag van de Runners up

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël