Clubkampioenschap Promotie reeks Ronde 7

In deze reeks moest Glenn de strijd aangaan met Karel. Deze laatste was al snel uit zijn theorie toen Glenn een huis- tuin en keukenvariantje speelde. Dit bleek echter niet slecht te zijn. Glenn kwam iets beter te staan. Tijdens het middenspel zag hij zijn betere positie beloond met pionwinst. Daarna volgde nog wat trek- en duwwerk maar Karel zag zijn pion niet meer terug. In zijn pogingen om de pion terug te winnen ging hij in de fout en verloor de partij.

In de andere partij speelden Wim en Joachim tegen elkaar. Wim heeft de punten nodig en dat zag je aan zijn opening. Hij vloog direct naar voor en maakte het Joachim knap lastig op de koningsvleugel. Joachim liet dan maar zijn koning in het midden staan en zocht zelf aanvallende kansen op de damevleugel. Door deze tegenaanval bleef ook Wim zijn koning in het midden staan en was uitkijken welke aanval nu zou doorslaan. De stukken van Joachim werkten beter samen en zij zorgden voor de beslissing. Joachim won eerst een stuk en later de partij.

Door omstandigheden moet Thomas forfait geven voor de rest van het kampioenschap. Omdat hij nog niet de helft van de partijen gespeeld heeft, vallen al zijn resultaten weg. Karel doet daarmee eigenlijk een slechte zaak, want hij had gewonnen van Thomas. Hij ziet Wim dichterbij komen en de andere degradatieconcurrenten weglopen. Bovenaan staat de top drie op een half puntje van elkaar.

Tijdens de inhaalronde van vrijdag 21 december deelden Willy en Steven de punten.

Verslag van de Masters

Verslag van de Runners up

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël