Clubkampioenschap Masters Ronde 1

Op vrijdag 26 september ging het clubkampioenschap van start. In deze reeks zijn Yen, Tijs en Ruben de favorieten voor de titel. In de eerste ronde nam Yen het, met wit, op tegen nieuwkomer Steven. Na de opening stond Yen iets beter en ontwikkelde de nodige druk op de zwarte stelling. Steven vond geen antwoord op het spel van Yen behalve dan al zijn stukken terug trekken naar de zevende en achtste rij. Dat was om problemen vragen en die kreeg hij ook. Steven kreeg die problemen niet meer opgelost en verloor dan ook de partij.

Ook Tijs kreeg de witte troepen voorgeschoteld. Daarmee moest hij Olivier bekampen. Olivier besloot om vlug kort te rokeren en dit was het sein voor Tijs om een koningsaanval te lanceren. Olivier werd dus gedwongen om te verdedigen maar de aanval van Tijs was te sterk. Na een hevige strijd scoorde Tijs dan ook het volle punt.

Net zoals Tijs en Yen kreeg ook Ruben het witte kleur. Daarmee moest hij het opnemen tegen Michaël. De opening begon niet goed voor Ruben. Hij verloor een stuk maar had er wel drie pionnen voor in de plaats. Het grote nadeel was dat alle lijnen richting zijn koningsstelling nu open waren. Michaël gooide al zijn stukken in de aanval, die er veelbelovend uitzag. Ruben moest verdedigen maar blunderde hierbij. Via een rontgen aanval beslechtte Michaël het pleit. Zo is Ruben al op achtervolgen aangewezen.

Tot slot speelden ook Benjamin (wit) en Glenn tegen elkaar. De spelers rokeerden tegengesteld en wilden beide op de aanval spelen. Helaas voor Glenn bleek de aanval van Benjamin veel sneller te verlopen dan zijn eigen aanval. Via mooi spel raakte Benjamin tot bij de vijandige koning en werkte het daarna mooi af.

Zo zijn Yen, Tijs, Benjamin en Michaƫl de eerste leiders.

Verslag van de Promotie reeks

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël