Clubkampioenschap Masters Ronde 2

In deze reeks was uitkijken of Ruben zich kon herstellen na zijn nederlaag in de eerste ronde. Deze keer moest hij het, met wit, opnemen tegen Olivier. Ruben begon heel goed en de partij en stond na de opening dan ook veel beter. Het leek een kwestie van tijd vooraleer Ruben het punt zou scoren maar dat was buiten Olivier gerekend. Hij verdedigde taai en toen Ruben blunderde zag Olivier de kans om de stelling volledig te sluiten. Hierdoor geraakte Ruben er niet meer door en moest hij vrede nemen met een puntendeling.

De andere partij ging tussen Michaël (wit) en Benjamin. De partij begon echter slecht voor Benjamin. Toen hij na de opening twee zette omwisselde, verloor hij een kwaliteit. Daarna speelde Michaël echter niet goed verder. Op twee zetten tijd verloor hij het loperpaar en een pion, waardoor de stelling plots niet meer te winnen viel voor hem. Een puntendeling was het logische gevolg.

Zo staan Michaël en Benjamin samen aan de leiding maar Tijs of Yen kunnen er nog over springen. Zij hebben namelijk nog een onderlinge partij te goed.

Later kwamen Steven en Glenn een salonremise overeen.

Tijdens de inhaalronde van vrijdag 7 november speelden Yen en Tijs remise.

Verslag van de Promotie reeks

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël