Clubkampioenschap Masters Ronde 3

Tijdens de derde ronde stond de topper tussen Yen en Ruben op het programma. De partij begon goed voor Ruben want hij stond direct veel beter. De stelling van Yen bleek echter vrij solide te zijn want Ruben kon er geen beslissend voordeel mee halen. Na verloop van tijd slaagde Yen er in om de stelling terug in evenwicht te krijgen. Toen liep het mis voor Ruben want hij blunderde een pion. Daarna brak de tijsnoodfase aan en daarin kon Ruben een kwaliteit winnen. Yen beschikte echter over ver vooruitgeschoven vrijpionnen. Die pionnen zorgden er voor dat Yen het volle punt in de wacht sleepte.

De leider in de reeks Benjamin moest het, met wit, opnemen tegen Olivier. Beide spelers rokeerden tegengesteld en kozen voor de aanval. Olivier zijn aanval bleek echter veel sneller te zijn, waardoor Benjamin moest verdedigen. Olivier slaagde er niet in om zijn aanval te doen doorslaan. Benjamin ruilde heel wat stukken en toonde zich de betere in het overgebleven eindspel.

Medeleider Michaël moest het, met zwart, opnemen tegen Glenn. Tijdens de openingsfase gebeurde er weinig en toen er na een 15-tal zetten een saaie stelling op het bord kwam, werden de punten gedeeld.

Tot slot speelden ook Tijs en Steven tegen elkaar. Tijs kwam veel beter uit de opening en behield lange tijd die beter positie. Tijs zette al zijn stukken op de a- en b-lijn om die dan te openen en zo binnen te vallen. Daarbij onderschatte hij het sterke b5. Na deze zet kwam Steven beter te staan en toen Tijs in de tijdsnood blunderde kwam Steven gewonnen te staan. Hij had namelijk twee pionnen meer in een toren en loper eindspel. Ondertussen was het al laat geworden en werd Steven moe. Hij stelde dan ook remise voor. Over dit aanbod hoefde Tijs niet lang na te denken.

Zo wordt Benjmin alleen leider. Hij heeft een half punt voorsprong op Michaël en Yen, die nog een partij te goed heeft. Ruben heeft zijn start volledig gemist en heeft slechts een half punt na drie ronden.

Verslag van de Promotie reeks

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël