Clubkampioenschap Masters Ronde 5

In deze reeks moest leider Yen het, met zwart, opnemen tegen Glenn. Yen begon wat passief aan partij maar won toch vrij snel een pion. Daarop probeerde Glenn de stelling wat interessant te maken maar dat hij beter niet gedaan. Hij verloor nu namelijk meer dan een pion, waarna hij teleurgesteld de strijd staakte.

De topper in deze reeks ging echter tussen Benjamin en Tijs. Na de opening stond Benjamin beter waarna hij de stelling wilde forceren. Hij offerde eerst een kwaliteit en daarna een stuk. Helaas bleek de combinatie niet correct te zijn. Tijs ruilde wat materiaal waarna hij in het eindspel kwam met een kwaliteit voor. Een stelling die hij gemakkelijk wist te winnen.

Tot slot speelden ook Ruben en Steven tegen elkaar. Na de opening en na het ruilen van drie lichte stukken stond de stelling in evenwicht. Daarna ruilde Steven echter het laatste lichte stuk en verzwakte hij zijn koningsstelling. Dit was het sein voor Ruben om ten aanval te trekken. Al snel won hij een pion. In de tijdsnood won Ruben nog twee pionnen waarna Steven de strijd staakte.

Yen blijft leider in deze reeks. Hij heeft een half puntje voorsprong op Tijs. Benjamin volgt al op anderhalf punt. Onderaan deed Ruben een goede zaak door te winnen. Hij komt weg van de laatste plaats. Deze is nu weggelegd voor Olivier.

Tijdens de inhaalronde van 30 januari won Olivier zijn inhaalpartij tegen Michaël.

Verslag van de Promotie reeks

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël