Clubkampioenschap Masters Ronde 6

In deze reeks moest leider Yen het, met wit, opnemen tegen Michaël. Tijdens de opening verbruikte Michaël heel wat tijd, terwijl Yen nog in de theorie zat. Gelukkig voor Michaël sloot de stelling zich daarna waardoor hij iets sneller kon spelen. De stelling werd daarna iets beter voor Yen maar hij kon niet verhinderen dat er afgeruild werd naar een dame eindspel. Daarin stonden de beide koningen onveilig en loerde eeuwig schaak om de hoek. Enkele zetten voor de tijdscontrole werden de punten dan ook gedeeld. In de analyse bleek de stelling niet eenvoudig te zijn maar de eeuwig schaak kon niet vermeden worden.

Door het puntenverlies van Yen kon Tijs hem bijbenen op de eerste plaats. Daarvoor moest hij wel, met wit, winnen van Glenn. Tijs begon echter niet zo best aan de partij want hij liep recht in de voorbereiding van Glenn. Zo bezetter Glenn het centrum en had Tijs moeite om zijn stukken te ontwikkelen. Met enige moeite lukte dit uiteindelijk wel en al snel ruilde Tijs af naar een gelijk toreneindspel. Daarin probeerde Tijs nog even maar al snel werden de punten gedeeld.

Tot slot stond ook het familieduel tussen Ruben en Benjamin op het programma. De opening werd vrij snel gespeeld. Pas daarna begon het denkwerk al leek een snelle remise in de maak door herhaling van zetten. Benjamin dacht er echter anders over en probeerde iets anders. Dit gaf Ruben echter de kans om een kwaliteit te offeren waarna hij over eeuwig schaak beschikte.

Door al deze remises verandert er niets in de stand. Yen blijft leider met een half punt voorsprong op Tijs.

Tijdens de inhaalronde van vrijdag 5 december eindigde ook de partij tussen Steven en Olivier op remise.

Verslag van de Promotie reeks

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël