Clubkampioenschap Masters Ronde 7

In deze reeks moest leider Yen het, met zwart, opnemen tegen Olivier. De partij begon gesloten en dit bleef lange tijd zo. Toen Olivier de h-lijn opende kwam hij iets beter te staan. Hij kon echter niet verder profiteren van de open h-lijn en toen de tijdsnood er aan kwam, liep het helemaal fout voor Olivier. Hij verloor twee pionnen en in het eindspel dat overbleef na de tijdsnood was hij kansloos.

Yens dichtste achtervolger Tijs moest het opnemen tegen Michaël en was dus ook verplicht om te winnen. Tijs kwam iets beter uit de opening. Daarna ruilde hij af naar een eindspel waarbij de spelers nog elk twee torens en zeven pionnen hadden. Daarbij had Tijs een sterk paard tegen een zwakke loper voor Michaël. Onmiddellijk nadat dit eindspel op het bord kwam, blunderde Tijs. Hij liet de torens van Michaël in het spel komen en ook de loper was plots niet meer zwak. Het was zelfs zo erg dat hij er een pion voor moest geven. Daarna volgde echter de tijdsnood en daarin was het aan Michaël om te blunderen. Na de tijdsnood stond hij plots een pion achter. Michaël moest iets doen en breidde dan maar een matnet. Iets wat Tijs te laat gezien had. Om de mat te verhinderen offerde Tijs dan maar een stuk (in de analyse bleek hij nog over een remise variant te beschikken) waarna Michaël de partij gemakkelijk won.

Een belangrijk duel was de partij tussen Glenn en Ruben. De winnaar zou wat meer afstand nemen van de degradatieplaatsen. Ruben kwam beter uit de opening want de stukken van Glenn leken niet zo veel bewegingsruimte te hebben. Ruben verbeterde zijn stelling nog wat en slaagde er toen in om een pion te winnen. Een zet later won hij nog een tweede pion maar die bleek vergiftigd te zijn. Via een aftrekaanval won Glenn en stuk en de partij. Dankzij deze overwinning neemt Glenn wat afstand van de degradatieplaatsen.

Tot slot namen ook Benjamin en Steven het tegen elkaar op. Benjamin kwam beter uit de opening. Steven liet Benjamin daarna wat komen en dat was geen goed plan. Steven liet Benjamin zo ver komen dat hij de pion op h6 kon winnen en daarna druk kon ontwikkelen op het paard op f6. De druk op het paard werd zo groot dat Steven het paard en de partij verloor.

Zo blijft Yen leider in deze reeks. Hij heeft al anderhalf punt voor op zijn dichtste achtervolger Tijs. Onderaan blijven Olivier en Steven op de degradatieplaatsen staan. Ze hebben echter nog elk twee partijen te goed en volgen slechts op op één punt van Ruben, die nog net boven de degradatie plaatsen hangt.

Verslag van de Promotie reeks

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël