Clubkampioenschap Masters Ronde 8

In deze reeks moest leider Yen het opnemen tegen Steven. Yen begin wat passief aan de partij en Steven nam dan ook het initiatief. Dit loonde want tegen de tijdsnood had Steven een pion meer en de betere stelling. In de tijdnoodfase mistte Steven enkele mogelijkheden waardoor Yen de mogelijkheid had om de stelling opnieuw speelbaar te maken. Na de tijdsnood was de stelling nog steeds iets beter voor Steven maar de spelers besloten hier om de punten te delen.

Door het puntenverlies van Yen kon Tijs weer wat dichterbij sluipen. Daarvoor moest hij met zwart winnen van Olivier. Tijdens de opening rokeerde Olivier lang. Dit was het sein voor Tijs om aan een koningsaanval te beginnen. Olivier zag het gevaar aankomen en ging Tijs ambeteren op de koningsvleugel. Tijs bleef echter gaan voor de aanval maar bleef ook achter met een koning die niet kon rokeren. Met een mooie combinatie profiteerde Olivier daarvan. Hij won een dame tegen een toren en een loper. Daarna was de stelling echter ingewikkeld. In de tijdsnood besloten de spelers geen risico's te nemen en de punten te delen.

Tot slot namen ook Michaël en Ruben het tegen elkaar op. Na de opening kreeg Michaël wat problemen op de zwarte velden. Omdat hij geen Kh1 speelde bleef hij wat problemen kennen. Ruben stond dan ook voortdurend beter en in de tijdsnood kon hij profiteren van de zwakke zwarte velden. Eerst won hij een pion en in een poging om zijn pion terug te winnen verloor Michaël een toren en de partij.

Zo verandert er weinig in de stand. Yen blijft leider met anderhalf punt voorsprong op Tijs. Onderaan het klassement haalden zowel Steven als Olivier een half punt maar ze blijven nog steeds een punt achterstand hebben op een veilige plaats.

Tijdens de inhaalronde van vrijdag 6 maart deelden Benjamin en Glenn de punten.

Verslag van de Promotie reeks

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël