Clubkampioenschap Masters Ronde 9

In deze reeks stond de topper tussen Tijs en Yen op het programma. Om nog aanspraak te kunnen maken op de titel moest Tijs winnen. De partij begon vrij gesloten en dit bleef lange tijd zo. Pas in de tijdsnoodfase kwam de stelling open maar geen van beide spelers kwam in de problemen. Na de tijdsnoodfase hadden beide spelers nog een loper, een paard en vijf pionnen over. De stelling zag er nog steeds remiseachtig uit. Daarom besloot Tijs wat risico te nemen en offerde een pion. Yen hoefde deze niet aan te nemen (wat waarschijnlijk tot remise zou lijden) maar deed het toch. In ruil voor zijn pion kreeg Tijs een actieve koning en een grote stukkenactiviteit. Yen moest nu verdedigen maar verzwakte daarbij zijn pionnenstructuur. Hierdoor kreeg Tijs plots de kans om op deze zwaktes in te spelen. Yen verdedigde hardnekkig zijn zwaktes maar kon uiteindelijk niet alle dreiging meer pareren en verloor de partij. Zo komt Tijs terug tot op een half punt en ligt de titelstrijd opnieuw open.

In de onderste regionen stond er een belangrijk duel op het programma. Daarin moest Steven het, met zwart, opnemen tegen Glenn. Steven moest winnen om opnieuw aansluiting te krijgen met de veilige plaatsen. De partij begon rustig maar toen Steven een stuk bewust liet instaan brak de partij open. Glenn sloeg het stuk maar raakte opgescheept met een penning en een dreigende dubbele aanval met de pion. Glenn beantwoordde deze dreiging met een aftrekaanval. Nu kon Steven beter komen te staan maar hij blunderde. Na een offer van Glenn bleef Steven een stuk in het krijt staan en verloor zo uiteindelijk de partij.

Tot slot namen ook Ruben en Olivier het tegen elkaar op. Olivier koos voor een scherpe variant van het Frans maar het was Ruben die beter uit de opening kwam. Hij had het loperpaar dat gericht was op de vijandige koningsstelling. Toen Ruben er ook nog eens zijn zware stukken bijhaalde, bleken de lopers echter killers te zijn en moest Olivier de strijd staken.

Zo komt Tijs dus terug tot op een half punt van leider Yen en ligt de strijd om de titel terug open. Onderaan raken Olivier en Steven steeds meer afgezonderd en moeten dringend punten scoren.

Tijdens de inhaalronde van vrijdag 13 februari won Benjamin zijn partij tegen Michaël.

Verslag van de Promotie reeks

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël