Clubkampioenschap Masters Ronde 11

In deze reeks moest leider Yen het opnemen tegen Benjamin, die moest winnen om nog in aanmerking te komen voor de titel. Na de opening stond Benjamin iets beter. Hij was er namelijk ingeslaagd om Yen op te zadelen met een dubbelpion. Daarna begon Benjamin de stelling te melken. Tegen de tijdsnoodfase maakte hij echter een foutje waardoor Yen zijn dubbelpion kon wegwerken. De stelling zag er nu potremise uit. Benjamin bood ook remise aan. Helaas deed hij dit net nadat hij had geblunderd. Yen kon de overgebleven stukken afruilen om daarna een pion te winnen. Zo kwamen de spelers terecht in een pionneneindspel waarbij Yen een pion meer had. De stelling was echter niet zo eenvoudig want Benjamin beschikte nog over remisekansen. Toen hij echter nogmaals blunderde, slaagde Yen erin om de partij te winnen.

In de onderste regionen stond de belangrijke partij tussen Olivier en Glenn op het programma. Het verschil tussen beide spelers bedroeg amper een half puntje! De partij opende met de afruilvariant van het Frans. Daarna probeerden beide spelers wel maar de remise grens werd nooit overschreden.

Steven moest dus zijn partij tegen Michaël winnen om nog een veilige plaats te kunnen bemachtigen. Na de opening leek Steven iets beter te staan. Hij trok al zijn stukken naar de damevleugel om daar een aanval op te zetten. Echter op het ogenblik dat Steven zijn stukken allemaal aan de damevleugel stonden, opende Michaël de koningsvleugel. Het gevolg was dat Michaël een mooie aanval kreeg. Dankzij het mooie Te4 werd de druk op Steven zijn stelling onhoudbaar. Eerst verloor hij een kwaliteit en mat volgde kort daarna.

Zo beent Olivier Ruben bij. Ze staan nu samen zevende en hebben slechts een half puntje achter of Glenn. Steven daarentegen heeft een klein mirakel nodig om zich nog te redden.

Tijdens de inhaalronde van vrijdag 27 maart verloor Tijs zijn inhaalpartij van Ruben.

Verslag van de Promotie reeks

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël