Clubkampioenschap Masters Ronde 12

In deze reeks moest leider Yen het opnemen tegen Glenn. Na de opening was het niet zo duidelijk wie er beter stond. Yen had wel het ruimtevoordeel maar daarentegen stond dat hij nog een niet ontwikkelde loper en toren had. In deze stelling vond Glenn een goed plan maar toen hij dit niet rechtlijnig uitvoerde, kwam de witte stelling helemaal los. In de daaropvolgende tijdsnoodfase verloor Glenn twee pionnen en nadien ook de partij.

Olivier moest het opnemen tegen Michaël. Na de opening ontstond een vrij gesloten stelling. Beide spelers zochten naar een manier om de stelling open te breken. Het bleek echter onmogelijk om de stelling te openen zonder grote risico's te nemen. Bijgevolg besloten de spelers om de punten te delen.

Tot slot namen ook Steven en Ruben het tegen elkaar op. Na de opening stond Steven iets beter. Steven zijn stukken zochten de goede velden op, terwijl Ruben zijn stukken moest gebruiken om de zwaktes in zijn stelling te verdedigen. Uiteindelijk kon Ruben niet alles meer verdedigen en verloor hij een pion. Steven was hier echter niet tevreden meer en wilde de zwakke a-pion ook winnen. Hij won deze ook maar had hierdoor al zijn stukken slecht opgesteld, terwijl Ruben zich weinig van zijn a-pion bekommerde en zijn stukken had goed geplaats. Op het ogenblik dat Steven de a-pion won, drong Ruben met zijn dame in de vijandige stelling. Ondanks zijn twee pionnen voorsprong was de stelling van Steven heel slecht. Het duurde dan ook niet lang vooraleer hij een stuk en de partij verloor.

Zo vergroot Yen voorlopig zijn voorsprong op zijn dichtste achtervolger Tijs maar Tijs heeft nog twee partijen in te halen. Onderaan het klassement heeft Olivier Glenn bijgebeend. Ze staan nu samen op de voorlaatste plaats. Steven is nog steeds de rode lantaarn en heeft een mirakel nodig om zich nog te redden.

Tijdens de inhaalronde van vrijdag 20 maart deelden Tijs en Benjamin de punten.

Verslag van de Promotie reeks

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël