Clubkampioenschap Promotie reeks Ronde 1

In deze reeks zijn Thomas en Hekuran de favorieten voor de titel. Zij moesten het in de eerste ronde al onmiddellijk tegen elkaar opnemen. Thomas (met wit) nam de beste start. Hij kwam beter uit de opening en won een pion. Daarna ging de partij over in een eindspel met elk nog twee torens, een paard en een zestal pionnen (eentje meer voor Thomas). De stelling van Hekuran zag er niet goed en het leek een kwestie van tijd vooraleer Thomas het punt in de wacht zou slepen. Toen begon Hekuran echter te toveren. Hij kwam helemaal terug in de partij en toen Thomas blunderde had Hekuran een paard en een pion tegen drie pionnen voor Thomas. De pionnen van Thomas zagen er gevaarlijk uit maar Hekuran kon ze onschadelijk maken om daarna met zijn laatste pion de winst in de wacht te slepen. Een pijnlijke nederlaag voor Thomas.

De favorieten moeten opletten voor de outsiders zoals Joachim en Karel. Joachim kreeg de witte kleur tegen Wim. Tijdens de opening en het middenspel werden heel wat pionnen in elkaar geschoven, waardoor er weinig ruimte was en er niet zo veel gebeurde. Toen de spelers in een dubbel paarden eindspel terecht kwamen, probeerden beide spelers nog te winnen. Net op het ogenblik dat Wim winstkansen kreeg, besloten de spelers toch om de punten te delen.

Karel (wit) moest het opnemen tegen de altijd stugge Willy. Na de opening kreeg Karel het initiatief, terwijl Willy probeerde om de stelling zo gesloten mogelijk te houden. Karel duwde op de vijandige stelling. Willy verdedigde hardnekkig maar bezweek na een lange strijd uiteindelijk toch onder de druk.

Tot slot speelden ook Brian (wit) en Patrick tegen elkaar. Brian nam zijn tijd in de opening, terwijl Patrick de opening vrij snel speelde. Het gevolg was dan ook dat Brain beter stond na de opening. Brian bleef echter redelijk veel tijd gebruiken waardoor een tijdsnoodfase niet kon uitblijven. Bij aanvang stond Brian nog steeds beter maar in de tijdnood blunderde hij en verloor de partij.

Zo zijn Hekuran, Karel en Patrick de eerste leiders.

Verslag van de Masters

Verslag van de Runners up

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël