Clubkampioenschap Promotie reeks Ronde 2

In deze reeks moest Hekuran het, met wit, opnemen tegen Brian. Deze laatste probeerde de stelling tactisch te maken om Hekuran zo uit zijn vertrouwde omgeving te halen. De stelling werd ook tactisch maar het was Brian die blunderde. Zo verloor hij een kwaliteit. Brian ging nu op zoek naar compensatie maar toen hij met een nieuw trucje een volle toren achter kwam, was het pleit beslecht.

Patrick kon samen met Hekuran aan de leiding blijven maar daarvoor moest hij zien te winnen van Wim (wit). Na de opening stond de stelling nog gelijk maar in het middenspel was het Wim die het initiatief nam en een koningsaanval opzette. Patrick moest wat uitkijken maar uiteindelijk kwam hij nooit in grote problemen. Uiteindelijk werden alle stukken afgeruild en kwamen de spelers terecht in een pionneneindspel. Dat eindspel zag er iets beter uit voor Wim en hij wist die betere positie knap te verzilveren.

Tot slot speelden ook Thomas en Willy (wit) tegen elkaar. Zoals we Willy kennen verliep de partij nogal saai en de echte strijd begon pas in het eindspel. Daarin had Thomas het loperpaar en zes pionnen tegen een loper, een paard en zes pionnen voor Willy. Thomas ging op zoek naar de winst en Willy hielp daarbij wat door te passief te spelen. Zo raakten Willy zijn stukken volledig buiten spel. Daarvan profiteerde Thomas om een pion en uiteindelijk de partij te winnen.

Daarmee komt Hekuran alleen aan de leiding. Hij kan nog het gezelschap krijgen van Karel maar daarvoor moet hij zijn inhaalpartij tegen Joachim winnen. Wim is voorlopig tweede op een half puntje van Hekuran. Brian en Willy blijven voorlopig puntenloos.

Tijdens de inhaalronde van vrijdag 10 oktober won Joachim zijn inhaalpartij tegen Karel.

Verslag van de Masters

Verslag van de Runners up

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël