Clubkampioenschap Promotie reeks Ronde 5

In deze reeks stond de degradatietopper tussen Brian en Karel op het programma. Na de opening stond Brian beter en hij bouwde aan een aanval richting vijandige koning. Karel slaagde er in om die aanval tijdig onschadelijk te maken maar dit kostte hem wel een pion. Daarna had Karel wat compensatie voor zijn pion maar hij kon niet verhinderen dat er een eindspel op het bord kwam waarbij bij het loperpaar en een paard had, terwijl Brian het paardenpaar en een loper (en een extra pion) had. De stelling zag er niet gemakkelijk te winnen uit. In een poging om het volle punt in de wacht te slepen, blunderde Brian een stuk waardoor hij de partij verloor.

In de andere partij namen Joachim (zwart) en Patrick het tegen elkaar op. Na de opening stond Joachim duidelijk beter en dat bleef lange tijd zo. Dan won Jaochim via een combinatie een kwaliteit en de winst leek binnen. Joachim maakte het zichzelf echter eerst nog moeilijk alvorens toch het volle punt te scoren.

Zo neemt Joachim de leiding over van Hekuran. Hij volgt op een half punt van Joachim. Wim is derde en volgt op een punt. Onderaan blijft Brian puntenloos laatste.

Tijdens de inhaalronde van vrijdag 21 november deelden Thomas en Wim de punten.

Tijdens de inhaalronde van vrijdag 16 januari deelden Hekuran en Willy de punten.

Verslag van de Masters

Verslag van de Runners up

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël