Clubkampioenschap Promotie reeks Ronde 6

In deze reeks was de topper tussen leider Joachim en zijn dichtste achtervolger Hekuran uitgesteld. Dit gaf de kans aan Wim om Joachim bij te benen op de eerste plaats. Hiervoor moest hij wel winnen van Willy. Wim begon uitstekend aan de partij. Hij trok onmiddellijk ten aanval en zorgde hiervoor dat Willy zich amper kon ontwikkelen. Willy probeerde van onder de druk uit te komen door stukken te ruilen maar hij kon niet verhinderen dat hij een pion verloor. Nu zag de stelling er gewonnen uit voor Wim en al snel bereikten de spelers het eindspel. Daarbij liep het echter fout voor Wim. Hij ruilde alle pionnen en bleef dus over met een extra pion. Helaas liet hij Willy de oppositie nemen waardoor de partij eindigde met pat. Een gemiste kans voor Wim!

Ook Thomas kon profiteren van de uitgestelde topper. Hij kon Hekuran bijbenen op de tweede plaats maar daarvoor moest hij winnen van Brian. De opening verliep hier vrij rustig. Na die opening stond de stelling dan ook in evenwicht. Toen nam Thomas het initiatief en verbeterde stelsigmatig zijn stelling. Hij kwam ook beter te staan maar de winst leek niet binnen handbereik te liggen. Brian zag echter plots spoken en blunderde. Thomas kende geen genade en strafte de blunder genadeloos af.

Tot slot stond er ook een belangrijke partij in de onderste regionen van het klassement op het programma. Daarin namen Karel en Patrick het tegen elkaar op. Karel kwam beter uit de opening en nam dan ook het initiatief. Patrick deed toen enkele niet voor de hand liggende zetten en kwam daardoor helemaal terug in de partij. Daarna waren er nog afwisselend kansen maar uiteindelijk eindigde de partij op remise.

Zo blijft Joachim alleen leider. Hij heeft nu een half punt voorsprong op Hekruan, Thomas en Wim. Onderaan zijn Willy en Patrick weer wat verder weggelopen van Brian, die moet uitkijken dat de achterstand niet te groot wordt.

Tijdens de inhaalronde van vrijdag 19 december won Hekuran zijn inhaalpartij tegen Joachim.

Verslag van de Masters

Verslag van de Runners up

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël