Clubkampioenschap Promotie reeks Ronde 7

In deze reeks moest leider Hekuran het opnemen tegen Karel. Deze laatste kwam beter uit de opening en vanuit die betere positie won Karel een pion. Daarna stokte het spel van Karel wat. Zo gaf hij de kans aan Hekuran om terug in het spel te komen. Langzaam maar zeker begon Hekuran op de vijandige stelling te duwen. Karel kreeg het moeilijk en verloor zijn pion opnieuw. Hekuran duwde door en won zo nog een pion. Nadien slaagde Karel er niet meer in om nog een vuist te maken en verloor bijgevolg de partij.

Joachim kon in het spoor van Hekuran blijven maar daarvoor moest hij winnen van Willy. Joachim kwam iets beter uit de opening. Mede door het passieve spel van Willy slaagde Joachim er in om een zware aanval op te zetten. Hij slaagde er echter niet in om de winst vlug binnen te halen. Toen de tijdsnoodfase aanbrak, offerde Joachim. Daarna speelde hij het echter niet goed verder waardoor Willy gewoon een stuk voor stond. Op het einde van de tijdsnood kon Willy dan zelf mat gaan dreigen. Helaas liep hij, door deze zet, vlugger mat. Een pijnlijke nederlaag voor Willy.

Tot slot speelden ook Thomas en Patrick tegen elkaar. Na de opening had Patrick een vrijpion op c6 gecreërd, terwijl Thomas het centrum bezette. Het centrum bezetten bleek het sterkste te zijn want Thomas beschikte tot tweemaal toe over het zeer sterke d3. Thomas zag die zet echter niet en mistte daardoor een snelle winst. Na wat afruillen slaagde Thomas er in om ook een vrijpion te creëeren. De stelling zag er nu gelijk uit maar dit bleek echter schijn te zijn. Patrick beschikte namelijk over het heel sterke Pf5 maar hij zag het niet. Uiteindelijk werd de vrijpion van beide spelers geslagen en kort daarna volgde een paardeneindspel. Dat zag er beter uit voor Thomas en al snel won hij een pion. Patrick verdedigde zich nog dapper maar toen hij een tweede pion verloor was het kalf verdronken.

Zo blijft Hekuran leider in deze reeks. Hij heeft een half punt voor op Joachim en Thomas. Onderaan blijven Brian en Willy samen in de gevarenzone staan maar ze hebben slechts een half puntje minder dan Willy, die op een veilige zesde plaats staat.

Tijdens de inhaalronde van vrijdag 16 januari won Brian zijn inhaalpartij tegen Wim.

Verslag van de Masters

Verslag van de Runners up

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël